• Ook vorig jaar vond de bazaar in Langerak plaats.
• Ook vorig jaar vond de bazaar in Langerak plaats. archiefFoto: Geurt Mouthaan

26e Bazaar in oude school Langerak

langerak • Acht leden van de Nederlands gereformeerde kerk Waal in Langerak houden op zaterdag 28 oktober voor de 26e keer een bazaar in de oude school.

De bazaar vindt plaats in de oude school naast de Nederlands Gereformeerde Kerk. De verkoop start om 13.30 uur en de markt duurt tot 18.30 uur. De opbrengst is voor de kerk.

Buiten de school is een grote tent opgebouwd waar activiteiten als, darten, sjoelen, buksschieten en voetbalspel plaatsvinden. Tevens kunnen bezoekers er terecht voor de inwendige mens. Er staat een frietkraam, er worden oliebollen en appelbeignets gebakken en er zijn slaatjes te koop.

Kinderen

Het eerste lokaal van de school is ingericht voor kinderen. Er kan gegrabbeld worden en verschillende spelletjes staan er klaar waar prijsjes mee gewonnen kunnen worden.

In de hal waar het rad van avonduur draait en waar prijzen verloot worden, is een counter waar koffie, thee, frisdrank en een pilsje gekocht kan worden.

Geitenwollen sokken

Verder is er in de school een lokaal vol met tweedehands boeken. Ook is er een groot assortiment bloemen en bloemstukken. Creatieve mensen hebben voor de bazaar handgemaakte cadeau-artikelen, presentjes en zelfgemaakte kaarten vervaardigd, net als geitenwollen sokken, met de hand gebreid. Geraden en dus gewonnen kunnen worden een kaas, een boodschappenmand vol met boodschappen en anderhalf ons drop.