Inloopavond jeugdzorg

nieuw-lekkerland • De Wmo platforms Liesveld en Nieuw-Lekkerland houden op maandag 30 oktober vanaf 20.00 uur in 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland een gezamenlijke inloopavond over de jeugdzorg.

Recent werd ook bekend dat de helft van de gemeenten voor dit jaar al door hun budget heen zijn terwijl de vraag naar jeugdhulp toeneemt en zwaarder wordt. Ook bij de Dienst Gezondheid en Jeugd in Dordrecht, waar de gemeente Molenwaard mee te maken heeft zijn er enorme tekorten. Verdere bezuinigingen, langere wachtlijsten of helemaal geen zorg kunnen hiervan de gevolgen zijn. De Wmo platforms willen graag weten wat de impact hiervan is op de jeugdhulp in Molenwaard, want niemand behoort verstoken te zijn van de hulp die nodig wordt geacht. Graag komen de platforms in contact met instanties en betrokkenen die te maken hebben met jeugdzorg. Zij willen graag horen wat goed gaat, wat beter kan of wat niet goed gaat.

De uitkomst van deze avond zal worden overhandigd aan wethouder Piet Vat. De platforms nodigen professionals, ouders/verzorgers of andere betrokkenen uit om ervaringen te delen.