Ameide boekt zege, Schelluinen verliest

ameide/schelluinen • In de strijd om boven de streep te blijven, boekte Ameide een belangrijke overwinning. Nadat vorige week laagvlieger Leerdam Sport werd verslagen, ging DFC zonder punten huiswaarts. Schelluinen kon de zege op Asperen geen vervolg geven en zag Groote Lindt met drie punten vertrekken.

"Het was verdiend", aldus een dolblije, maar vooral trotse Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. "In de eerste helft kregen we geen grip op hun viermansmiddenveld en stonden we met 0-2 achter. In de rust hebben we een plannetje bedacht en dat is fantastisch uitgevoerd. Mijn spelers hebben vanaf de 46e minuut alles laten zien. Op het uur stonden we door goals van Robin Tamming en Kris de Kruijk weer gelijk." Met nog 15 minuten op de klok bracht Rowan van Middelkoop Ameide in veilige haven; 3-2.

Schelluinen was op sportpark Scalune minder succesvol. Na de vlotte 1-0 van Damien de Jong liep de thuisploeg achter de feiten aan. "We werden dronken gespeeld en door slecht verdedigen kwam Groote Lindt op 1-1. En dan mis ik in mijn elftal de tijdens de warming up afgevallen Colin de Jong en de niet inzetbare John Wijnbelt. De balans was er niet", concludeerde Schelluinen-trainer Philip den Haan. Hij zag zijn team enkele kansen missen; dat deden de Zwijndrechtenaren tot twee keer toe niet en dus stond er een 1-3 eindstand op het scorebord.