Afbeelding
Foto: stockfoto

'Samenwerking met Vijfheerenlanden blijft'

gorinchem/regio • Ondanks de overstap van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden naar de provincie Utrcht, zal de samenwerking binnen de Alblasserwaard en met Zuid-Holland blijven.

Dat is de mening van het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Alblasserwaard Vijfheerenlanden. "Er is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid", meldt het samenwerkingsverband. "De regio kan met dit nieuwe perspectief verder bouwen aan een gezamenlijke samenwerkingsagenda binnen het programma Grenzeloos Samenwerken."

Het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Alblasserwaard Vijfheerenlanden is blij dat met dit besluit een lange periode van onzekerheid kan worden afgesloten. De gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik kunnen volop vorm blijven geven aan de nieuwe gemeente die straks zal ontstaan.

Daarmee ontstaat, naast Gorinchem en de nieuwe gemeente Molenlanden, een derde sterke gemeente in de Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Drie krachtige gemeenten die samen een goede basis zullen vormen voor een blijvende en stevige samenwerking in onze streek.

Met het vormgeven van het programma Grenzeloos Samenwerken werd al voorgesorteerd op deze ontwikkeling. Belangrijk uitgangspunt van dit programma was en is dat bestuurlijke grenzen niet of nauwelijks relevant zijn voor maatschappelijke opgaven.