• Wethouder Vat feliciteert Lisanne Addink.
• Wethouder Vat feliciteert Lisanne Addink.

Op nummer 63 in de Duurzame 100

nieuw-lekkerland • Lisanne Addink-Dölle van VerdraaidGoed uit Nieuw-Lekkerland heeft een plek gekregen op nummer 63 van de Duurzame 100 van Nederland.

Het is een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Lisanne Addink misstaat niet in dat lijstje: hippe bureaulampen van oude PostNL postbussen, die met een draai aan het sleuteltje aanfloepen. Praatpalen met een hoes er over. Een tafel gebouwd uit bouwborden afkomstig van bouwprojecten. Notieblokken en dienbladen gemaakt van treintijdenborden van de NS. Het kantoor van het bedrijf VerdraaidGoed staat er vol mee.

Lisanne Addink-Dölle (1986) lijkt een patent te hebben op het bedenken van hippe toepassingen voor alles waar het bedrijfsleven vanaf wil. "Er is heel veel materiaal in omloop dat we langer en beter kunnen blijven gebruiken. Door afgedankte materialen opnieuw te gebruiken, behouden we de waarde die er in zit." Lisanne runt het bedrijf samen met Remco Addink, haar man en zakenpartner.

VerdraaidGoed werkt in opdracht van bedrijven die iets nuttigs willen doen met hun restmateriaal. Eerst brengt ze hun afvalstromen in kaart, daarna komt ze met ideeën voor hergebruik én zorgt VerdraaidGoed voor de productie ervan. Het ontworpen product gaat dan weer terug naar de opdrachtgever.

Lisanne is als bestuurslid van BlauwZaam ook medeorganisator van het BlauwZaam symposium dat dit jaar geheel over circulair ondernemen zal gaan. Op 26 oktober is iedereen welkom in Gorinchem om te horen en ervaren wat er ook in deze regio allemaal al gebeurt op het gebied van circulaire economie. Lisanne: "Maar liefst acht sprekers zullen de zaal inspireren. Zij laten zien dat circulair ondernemen en samenwerken de toekomst is en dat hier ook goed geld mee te verdienen valt."

Lisanne is tevens voorzitter van Steekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt waar de Avonturenboerderij Molenwaard begin volgend jaar haar deuren opent en is zodoende nauw betrokken bij de realisatie van het park en de kwekerij.