• Nathalie Schilt bij haar pand aan het Dirk IV plein.
• Nathalie Schilt bij haar pand aan het Dirk IV plein. Foto: Jim Rol

Schilt Juridisch Advies in Hoornaar

hoornaar • De in Hoornaar geboren en getogen Nathalie Schilt besloot begin dit jaar dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen.

Na haar rechtenstudie in Utrecht werkte ze als advocaat in Amsterdam en daarna acht jaar als jurist bij de rechtbank in Breda, maar altijd had ze de wens om ooit voor zichzelf te beginnen. Begin dit jaar trok ze de stoute schoenen aan. Toen Nathalie vervolgens bij toeval hoorde dat er aan het Dirk IV plein een prachtig pand vrijkwam, voelde dat voor haar als 'meant to be'. Op 15 september vond op deze locatie de officiële opening van Schilt Juridisch Advies "Uw partner in arbeidsrecht" plaats.

Met haar eigen bedrijf staat Nathalie particulieren en MKB'ers bij in allerlei zaken omtrent arbeidsrecht. "Van alle juridische zaken waar ik in mijn loopbaan mee te maken heb gehad, sprak arbeidsrecht me altijd al het meeste aan. Als werknemer is je baan namelijk erg belangrijk. Wanneer het op je werk niet lekker loopt of er dreigt ontslag kan dat veel impact hebben op je gemoedstoestand en mogelijk ook op je financiële situatie waardoor het feitelijk je hele leven kan beïnvloeden."

"Ook voor een werkgever is het van groot belang om arbeidsrechtelijke zaken goed op orde te hebben en onverhoopte problemen snel het hoofd te bieden. Mijn ervaring is dat ondernemers zich, begrijpelijk, liever op andere zaken richten. Met mijn expertise kan ik hen op dit vlak bijstaan en daarmee ontzorgen", legt ze uit.

"Inhoudelijk is het arbeidsrecht voor mij heel interessant omdat het veel verschillende aspecten heeft, maar ook het persoonlijke aspect spreekt mij aan. Ik vind het een uitdaging om in elke situatie beide partijen goed te behandelen en telkens strategisch een weg te vinden, waarbij de wens van mijn klant zoveel mogelijk centraal staat."

Of het nu gaat om advies bij arbeidscontracten, conflicten, disfunctioneren of (dreigende) ontslagkwesties, Nathalie informeert en adviseert graag. Ook staat zij mensen in een eventuele procedure bij. Ze hanteert bewust een wat lager tarief zodat ze mensen laagdrempelig toegang kan geven tot juridisch advies.

"Veel mensen denken dat het heel duur is om juridisch advies in te winnen of dat ze gelijk naar een advocatenkantoor moeten stappen. Ik hanteer aangepaste prijzen voor particulieren en MKB'ers om het voor iedereen toegankelijk te maken. Bovendien is het eerste contactmoment gratis zodat we de vraag, kansen en kosten samen kunnen bespreken."

Meer informatie: www.schiltjuridischadvies.nl.