Peursum blijft koploper na ruime zege in Rumpt

rumpt • Peursum is ook na drie wedstrijden koploper. In Rumpt was de wedstrijd tegen Rhelico al na een halfuur beslist. De toen bereikte 1-5 stand bleef tot het einde op het scorebord staan.

Trainer Denny van Geffen was niet helemaal tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. "De eerste helft was prima, maar ik vond dat we na rust door hadden moeten gaan. Dan hadden we dubbele cijfers kunnen halen. En het doelsaldo telt gewoon mee in de periode." Die dubbele cijfers had Peursum overigens ook al voor rust kunnen halen. Naast de vijf doelpunten misten de gasten veel kansen. Na tien minuten had het 0-4 kunnen staan, maar stond het slechts 1-1. Mitchell Huisman en Marnik Korevaar misten opgelegde kansen om de score te openen. Uit een vrije trap scoorde Bram den Harton na acht minuten wel. Hij schoot in de verre kruising. Een minuut later was het gelijk dankzij een wonderlijke hakbal van Marciano Welsing. Na twintig minuten gaf Peursum weer gas en nu gingen de kansen er wel in. Daan Carpentier kreeg de bal drie keer op een presenteerblaadje en maakte in een tijdsbestek van twaalf minuten drie doelpunten. Tussendoor had Martijn Rietveld na voorbereidend werk van Marnik Korevaar voor de 1-3 gezorgd. "Ik moet niet te kritisch zijn", besloot Van Geffen. "Negen uit drie met twaalf doelpunten voor en drie tegen. Er zijn dertien clubs die dat niet kunnen zeggen."