De Alblas laat zijn eerste competitiezege noteren

leerdam • Na twee gelijke spelen op rij boekte De Alblas uit bij Leerdam Sport zijn eerste competitieoverwinning. En een ruime ook. De ploeg van trainer Leo Dekker won met 1-5.

De eerste tien minuten was er wat De Alblas betreft sprake van een fase van 'aftasten', maar daarna kwamen de roodgroenen 'lekker los' en kegelden ze de arme Leerdammers met speels gemak van het veld. "We waren op alle fronten beter dan de tegenstander", oordeelde Leo Dekker tot zijn niet geringe genoegen. "En wat ook prettig was: we gingen efficiënt met onze scoringskansen om. In de eerste helft kregen we er vijf. Drie daarvan werden in een doelpunt omgezet. Dat is in het verleden wel eens anders geweest... dus ben ik er nu extra blij mee."

Scoringsdrift

Bij rust was de score al opgelopen naar 0-3. Kort na de pauze slaagde Leerdam Sport er in de 1-3 aan te tekenen en leek het er even op dat de thuisploeg op jacht ging naar meer. De Alblas pakte de draad van de eerste helft echter snel weer op en liep vervolgens uit naar de luxe 1-5 eindstand. Richard van den Berg was de meest productieve man voor de formatie van Leo Dekker. Hij scoorde twee keer, waaronder de openingstreffer. Ook Rianto Vrutaal, André de Vos en Job van Vliet toonden hun scoringsdrift. De 1-5 zege zorgde ervoor dat De Alblas opklom naar de middenmoot van zijn derde klasse-poule.