Afbeelding
Foto:

Verhelderende kijk op circulaire economie

gorinchem/regio • Stichting BlauwZaam organiseert op donderdag 26 oktober haar jaarlijkse symposium, het grootste duurzaamheidsevenement voor ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio.

Het symposium vindt plaats in het hoofdkantoor van de Rabobank te Gorinchem. Vanaf 15.00 uur komen bezoekers in één middag alles te weten over het thema 'Circulaire economie en innovatie'.

"Wij mensen willen steeds meer, maar grondstoffen worden steeds schaarser. En dus kostbaarder en duurder. Als wij niet van de invulling van onze wensen af willen stappen moeten we anders produceren. Dat vraagt om anders ondernemen dus. Circulair", meldt Rolia Wiggelinkhuijsen van Stichting BlauwZaam.

Volwaardige grondstof

Normaal gesproken worden van grondstoffen producten gemaakt die mensen graag willen hebben. "En wat doen we als we er klaar mee zijn? Dan gooien we ze weg. We 'vernederen' ze tot afval en in het gunstigste geval tot brandstof. Daar moeten we mee stoppen dus!"

De aandacht moet volgens BlauwZaam worden gericht op een circulair systeem van produceren. Daarbij hergebruiken fabrikanten onderdelen en materialen van producten die niet meer nodig zijn als volwaardige grondstof. Afval ombuigen tot grondstof. Kwalitatief hergebruiken en recyclen.

Het programma

Het BlauwZaam Symposium VII start om 15.00 uur kent een zeer gevarieerd programma: discussies met ondernemers, netwerken, ondernemersmarkt, Circulaire Proeverij, innovaties, ondertekening van het Convenant 'Circulair Ondernemerschap' en een afsluitend buffet. Het Symposium 'Circulaire Economie en Innovatie' wordt georganiseerd In samenwerking met Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden en VNO-NCW AV.

Als gastspreker treedt Stefaan Vandist p . Hij laat de Symposiumgangers zien hoe de wereld de komende jaren in rap tempo verandert en hoe innovatieve spelers met frisse en circulaire businessmodellen de gevestigde orde gaan uitdagen. Met zijn innovatieperspectief en vooruitgangsoptimisme maakt hij zijn toehoorders aangenaam ongerust. Voor meer informatie en gratis aanmelden: www.blauwzaam.nl.