Afbeelding
Foto:

Dominee Ottoland mag preken voor de Koning

ottoland • Dominee Mirjam Kollenstaart van de gereformeerde kerk in Ottoland spreekt op dinsdag 31 oktober in de Utrechtse Domkerk, tijdens de Nationale Viering '500 jaar reformatie'. Koning Willem-Alexander is hierbij aanwezig.

Kollenstaart zal één van de twee voorgangers zijn. De andere is dominee René de Reuver, algemeen secretaris van de protestantse kerk.

Het thema van de dienst is: 'De gang van het evangelie door Nederland'. Daarbij is aandacht voor de Engelse monnik Willibrord die het evangelie in het jaar 690 naar Nederland bracht. En uiteraard voor reformator Luther.

Betekenis Reformatie

Met andere religies De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) staat op 31 oktober stil bij de betekenis van de reformatie en het protestantisme voor Nederland. De PKN zal dit doen samen met gasten van andere kerkgenootschappen en religies.

Naast dominee Kollenstaart en dominee De Reuver werken nog meer mensen en muzikanten aan de viering mee.

Medewerkenden

Dit zijn monseigneur Van den Hende, dominee Elsbeth Gruteke, Sietze de Vries op het orgel, Diederik Hijlkema op trompet en Hermine Deurloo op mondharmonica. Ook twee koren (Sonante Vocale en Voices of Worship) en het orkest 'Orchestra Van Wassenaer' leveren een bijdrage.

Live te volgen

De viering is live te volgen via www.visie.eo.nl, vanaf 19.00 uur. Een compilatie wordt uitgezonden op zondag 5 november om 09.16 uur op NPO2.

Reactie

"Tuurlijk, koning Willem-Alexander is ook gewoon een mens, maar mag ik het toch ook wel bijzonder vinden?!", twitterde Mirjam Kollenstaart toen bekend werd dat ze tijdens de viering van 500 jaar Reformatie zou spreken.