• Frans Versteeg vlak voor zijn winkel.
• Frans Versteeg vlak voor zijn winkel. Foto: Peter Verbeek

Grote verbouwing bij Plus Meerkerk

meerkerk • Frans Versteeg is een gelukkig man. Eindelijk staat de eigenaar van Plus Versteeg-Meerkerk met zijn werknemers aan de vooravond van een gigantisch verbouwing. "Het is een complex plan geworden dat veel later wordt uitgevoerd dan we hadden gehoopt. Naast de winkel moet ik ook de openbare ruimte rond de winkel aanpakken. Maar ik weet zeker dat straks blijkt dat het het wachten waard is geweest."

Vijftien jaar geleden nam Versteeg de bestaande supermarkt over. Hij was er al heel snel achter dat de winkeloppervlakte te klein was om in de toekomst een ruime winkel met een groot assortiment te hebben. Vijf jaar geleden introduceerde Plus de briljant-formule. Die voorziet in veel aandacht voor de mens die er werkt en winkelt, en artikelen die dusdanig worden gepresenteerd dat het prettig is om een selectie te kunnen maken voor de verschillende eetmomenten van de dag.

"Toen was wel duidelijk dat ik alles in werking moest zetten om daar in mee te kunnen gaan", vertelt Frans Versteeg. "Rond die tijd kon ik de bakkerij aan de overkant van de passage overnemen, waardoor de ruimte van de broodafdeling bij de winkel kon worden getrokken. Achteraf was dat slechts een noodoplossing; het was ook lastig voor de klanten omdat ze twee keer af moesten rekenen."

Versteeg heeft veel overleg gehad met de gemeente en de eigenaar van het pand. Uiteindelijk bleek het mogelijk om aan de achterzijde magazijnruimte aan te bouwen. De passage verdwijnt en wordt, evenals de bakkerij en het huidige magazijn, bij de winkel getrokken. De bewoners van de appartementen krijgen een inpandige doorgang naar het Raadhuisplein en een inpandige fietsenberging.

De supermarkt groeit daardoor van 600 naar 900 vierkante meter. Door vernieuwingen op het plein komen er daar 17 extra parkeerplaatsen bij.

Heropening

Maandag 9 oktober om 13.00 uur sluit de winkel. De versartikelen die overblijven worden gedoneerd aan Voedselbank Giessenlanden. 's Middags wordt de winkel ontruimd en compleet gestript. Woensdag 25 oktober wordt de supermarkt, met veel tamtam, om 09.00 uur heropend.