• Klokradio op locatie in Oud-Alblas.
• Klokradio op locatie in Oud-Alblas. Foto:

Nieuwe studio Klokradio in Groot-Ammers

groot-ammers/nieuw-lekkerland • Klokradio heeft donderdag 5 oktober een nieuwe studio geopend in het voormalige gemeentehuis van Groot-Ammers.

Klokradio is ooit ontstaan op Kinderdijk in Café De Klok, maar verhuisde al snel naar de huidige studio aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland. Dat functioneerde 25 jaar heel goed, waarbij de omroep fors groeide in luisterpubliek en in aantal medewerkers (ruim 170 radiomakers).

Maar met de Molenwaard-fusie werd het werkgebied opeens veel groter. De eerste prioriteit lag toen bij een goede etherontvangst in geheel Molenwaard, wat vorig jaar is gerealiseerd met twee frequenties: 97,3 en 107,0 FM. Maar vervolgens werd gezocht naar goede locaties voor kleinere extra studio's. Immers het werkgebied was zo groot geworden, dat voor veel inwoners de afstand naar de studio te ver werd.

Met hulp van de gemeente heeft Klokradio een mooie ruimte gevonden voor een tweede studio in de regio. In het voormalige gemeentehuis van Groot-Ammers wordt een studio ingericht voor lokale programma's, vol lokale actualiteiten, met lokale presentatoren en gasten uit de directe omgeving.

Opening

Donderdagavond 5 oktober gaat om 19.00 uur het eerste programma van start: Studio Noord-Oost. Burgemeester Van der Borg is daarbij aanwezig om de opening te verrichten. Het programma wordt verzorgd door Miranda van Middelkoop uit Groot-Ammers en Kees van der Rest uit Langerak. Zij zoeken nog volop nieuwe radiomakers uit de regio om hen te helpen.

Klokradio roept verenigingen en instanties in dit deel van Molenwaard op gebruik te maken van de eigen lokale omroep. "Stuur ons de persberichten toe, maak de activiteiten bekend, zorg voor extra publiciteit over de evenementen via de radio. We nemen dit graag mee in Studio Noord-Oost", melden de medewerkers van Klokradio. Berichten sturen kan naar redactie@klokradio.nl, ook voor afspraken om op de radio te verschijnen.