• De Pharmaself in Arkel.
• De Pharmaself in Arkel.

1 Wat is een Pharmaself?

De Huisartsenpraktijk in Arkel heeft onlangs een Pharmaself geplaatst. We stellen Joke de Vries van Huisartsenpraktijk Arkel hierover enkele vragen.

Joke: "De Pharmaself is een uitgifte-automaat voor medicijnen. Daarnaast zijn in de Pharmaself voor iedereen vele soorten 'noodmiddelen' verkrijgbaar zoals paracetamol, hoestmiddelen, middelen tegen allergie en jeuk, condooms, fopspenen, enzovoorts."

2 Wat kan er besteld of afgehaald worden?

Joke: "Medicatie die voor het eerst wordt voorgeschreven kan niet in de Pharmaself; deze wordt aan de balie afgeleverd door een apothekersassistente. Alle herhaalmedicatie kan in de Pharmaself, mits het qua formaat past."

3 Voor wie is de Pharmaself?

Joke: "De afhaalservice van de Pharmaself is voor iedereen die bij de apotheek van de Huisartsenpraktijk Arkel staat ingeschreven. De noodmiddelen die verkocht worden zijn voor iedereen toegankelijk."

4 Hoe werkt de Pharmaself?

Joke: "Cliënten geven toestemming om hun medicatie in de Pharmaself te plaatsen. Zij krijgen dan een mail of SMS dat hun medicatie klaar staat."

5 Gaat nu de 'gewone' apotheek vaker op slot?

Joke: "Absoluut niet. De openingstijden blijven ongewijzigd. We proberen meer service te bieden doordat men voor het afhalen van medicatie niet meer gebonden is aan de openingstijden van de apotheek. Daarnaast is het fijn dat je in het dorp 's avonds, 's nachts en in het weekend terecht kunt voor medicijnen en hulpmiddelen."