• Het koor Praising Voices.
• Het koor Praising Voices. Foto: Geurt Mouthaan

Lovende Stemmen wordt Praising Voices

streefkerk • Met een nieuwe naam, Praising Voices, slaat de christelijke gemengde zangvereniging Lovende Stemmen uit Streefkerk een nieuwe weg in. Het doel: nieuwe en jongere leden aantrekken.

Die ingeslagen weg is totnogtoe succesvol: de nieuwe voorzitter Ina Blok uit Bleskensgraaf kon onlangs drie nieuwe leden verwelkomen, die de gemiddelde leeftijd van het koor omlaag brengen. "We hebben gekozen voor een aantal veranderingen met het oog op de toekomst", vertelt Ina Blok. "Net als veel andere koren hebben we te maken met een daling van het ledenaantal. Oudere leden vallen af door te hoge leeftijd en/of dingen die daarmee samenhangen. Er kwam geen aanwas van jongere leden, omdat zij dachten dat Lovende Stemmen iets was voor oudere mensen. Dat is echter zeker niet het geval."

Het Streefkerkse regiokoor, met leden uit onder andere Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf en Groot-Ammers, deed navraag wat jonge mensen tegenhield om lid te worden. Er bleek een aantal zaken mee te spelen. "De naam, toch wel enigszins achterhaald, het repertoire en de koorkleding, vooral het zwarte pak met stropdas bij de mannen", licht Ina Blok toe. De voorzitterswisseling - Wout Sterk trad wegens gezondheidsreden af - greep het koor aan om het roer om te gooien. "De koorkleding is veranderd. Per concert wordt nu beslist in welke kleur casual kleding we gaan, voor de mannen dus geen pak met stropdas meer. En we hebben dus ook een nieuwe naam, Praising Voices. We hopen dat zo de drempel voor met name jonge mensen iets minder hoog is." Ze vervolgt: "De leden misten de laatste tijd de uitdaging met het instuderen van de muziek. Daarom is ook de muziekkeuze aangepast. De muziekstukken zijn van hoger niveau en worden ook met een hoger tempo ingestudeerd. Het repertoire is Nederlands en Engelstalig. Op dit moment zijn we onder leiding van onze dirigent Vincent van Dam bezig met het instuderen van het oratorium van Jozef, een stuk met enorm veel uitdaging, dus ook echt iets voor jonge mensen."

De repetities zijn op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in De vijf Lelies in Streefkerk. Meer informatie: 06-39041990 of ina-blok@outlook.com.