• Een van de korpsen tijdens de wedstrijd.
• Een van de korpsen tijdens de wedstrijd. Foto: Gerard Maaskant

Winst brandweer Nieuw-Lekkerland

klaaswaal/nieuw-lekkerland • De brandweer van Nieuw-Lekkerland heeft vorige week zaterdag de WVD (Waarschuwings- en Verkenningsdienst) brandweerwedstrijd in Klaaswaal gewonnen.

Tweede werd Nieuw-Beijerland en de derde prijs was voor Heerjansdam. De brandweer van Hoornaar en Noordeloos werd zevende en laatste.

De Regionale Kampioenschappen Brand en technische hulpverlening, die gelijktijdig met de WVD werd gehouden, is gewonnen door Zwijndrecht. Hier werd Meerkerk derde, Alblasserdam vijfde en Goudriaan achtste van de tien deelnemers.

Scenario

Het scenario van de wedstrijd was als volgt: Bij werkzaamheden door een loodgieter in de bedrijfskantine van de firma Reedijk Hydrauliek ontstond er brand. De loodgieter heeft brandwonden opgelopen en de brandweer werd gealarmeerd. De post Klaaswaal rukte uit met een brandweerauto met een bezetting van vier personen (standaard is zes personen) en op basis van de melding maakte de bevelvoerder er middelbrand van.

Dit betekende dat er hulp nodig was van een andere brandweerpost. Tijdens de verkenning stuitten ze op de brand in de kantine en zien in de werkplaats dat er een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden. De brandweermensen van Klaaswaal zetten in op de prioriteit redding van de loodgieter en op de brand in de kantine waar ze een uitbreiding zien naar de verdieping en de werkplaats. Later blijken er zelfs nog meer slachtoffers te zijn. De deelnemende korpsen hebben zich met veel passie ingezet om de wedstrijden te winnen.