Molenloop nieuw in Loopciruit

alblasserdam • Nieuw is hij niet, de Molenloop in Alblasserdam. Wel maakt deze wedstrijd over tien Engelse mijlen voor het eerst deel uit van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Het is zaterdag 7 oktober de voorlaatste wedstrijd in deze regionale serie van negen lopen. De spanning in het totaalklassement groeit.

De Molenloop in Alblasserdam beleeft zijn derde editie op 7 oktober. Het plaatselijk sportpark Souburgh Alblasserdam van atletiekvereniging AAA aan de Vinkenpolderweg is de plek waar start en finish liggen. De hoofdafstand is tien Engelse mijlen (16,1 kilometer) lang. De start is om 11.45 uur. Een kwartier eerder begint een prestatieloop over vijf Engelse mijlen (8 kilometer) en vanaf 10.30 uur zijn er jeugdlopen over verschillende afstanden. Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam lost het startschot voor de tien en vijf Engelse mijlen.

Alle informatie over de Molenloop in Alblasserdam en alle uitslagen en klassementen per leeftijdscategorie zijn te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.