Groot-Ammers opnieuw niet langs SV Noordeloos

noordeloos • SV Noordeloos heeft Groot-Ammers wederom in bedwang weten te houden: 1-1. Vorig jaar speelden de geelzwarten ook al tweemaal gelijk tegen de groenhemden. Deze keer had de thuisploeg het vooral te danken aan een sterke eerste helft.

"Vandaag hebben ze laten zien dat ze het kunnen", klonk het bij de opgeluchte trainer Laurens Gerlich. Een week eerder was hij immers niet te spreken over de inzet van zijn ploeg. "Het is ook een terecht punt, zeker op basis van de eerste helft."

Groot-Ammers had dan wel een veldoverwicht, maar de kansen waren voor SV Noordeloos. Sven Hordijk wist er één van te benutten. In het tweede bedrijf had de aanvaller zijn ploeg op 2-0 moeten zetten, maar doelman Lennart Vink bracht knap redding.

De bezoekers trokken het initiatief naar zich toe en zagen Pim den Hartog de gelijkmaker scoren. Corstiaan de Leeuw legde vervolgens Bas de Vos neer en mocht inrukken met een tweede gele kaart. Ondanks dat de overtreding binnen het strafschopgebied plaatsvond legde de scheidsrechter de bal erbuiten.

Met een man meer kwam Groot-Ammers vooral via Dierk Lekkerkerker nog dichtbij de zege, maar hij lepelde de bal op de lat. "Dat de bal niet op de stip werd gelegd was bepalend", vond leider Edwin de Leeuw. "Maar we hebben na rust laten zien dat we kunnen voetballen. Het geluk zat ons in de slotfase echter even niet mee."