• SteDoCo kon aanvallend geen potten breken tegen Noordwijk.
• SteDoCo kon aanvallend geen potten breken tegen Noordwijk. Foto: Rick den Besten

SteDoCo schiet tekort in topper tegen Noordwijk en zakt naar plaats 7

hoornaar • De verwachtingen waren hooggespannen, maar de eigen toeschouwers in het regenachtige Hoornaar kwamen bedrogen uit. Noordwijk blijkt in deze fase van deze competitie een maatje te groot zijn voor het onsamenhangend spelende SteDoCo. Met dank aan doelman Mark Smith bleef de schade beperkt tot slechts 0-2.

"We waren overenthousiast en kwamen daardoor niet aan voetballen toe", analyseerde SteDoCo-trainer Frans Adelaar na afloop. "Daarnaast raakten mijn spelers gefrustreerd over de scheidsrechter en moet ik eerlijk zeggen dat ik mij ook niet kon vinden in veel van zijn beslissingen. Die frustraties zag je op het veld, maar die kwamen er na afloop in de kleedkamer ook uit. Ik heb niet veel gezegd, we gaan er komende week mee aan het werk."

Werk aan de winkel

Want dat er werk aan de winkel is aan de Groeneweg, is wel duidelijk. In de eerste minuten van de later ongelijke topwedstrijd startte SteDoCo goed. Zo was de eerste corner voor de gastheer en het eerste gevaarlijke schot kwam van verdediger Bryan Jongeneel. De vermeende handsbal van Shelton Martis in minuut 16 was de ommekeer in de match. De ervaren verdediger kreeg geel en Noordwijk een makkelijk gegeven strafschop. Maar het cadeautje werd door Thomas Reynaers niet uitgepakt. Vanaf elf meter schoot hij recht op keeper Smith, die met zijn voeten de 0-1 voorkwam. Iets later had Chris Boom de 1-0 op zijn schoen, toen doelman Amezine een ziedend schot van Jordy van Dam niet klemvast kon pakken.

Laatste wapenfeit

Het bleek het laatste wapenfeit aan Hoornaarse zijde. Er werd meer en meer gescholden op de niet bijster sterk fluitende scheidsrechter Voncken uit het Limburgse Hulsberg. Noordwijk profiteerde vrijwel direct van de mopperende SteDoCo-spelers. De aanwijzing van de bank 'Voetbal nou eens' werd niet opgepakt, want iets voor het halfuur zette Tjeerd Westdijk de verdiende 0-1 op het scorebord. Net voor rust verzuimde uitblinker Denzel James de wedstrijd in het slot te gooien.

Het minieme verschil bleef lang in stand, maar kwam door het teleurstellende spel van de voormalig derdedivisionist voor de koploper niet in gevaar. Sterker nog, Noordwijk kreeg volop mogelijkheden de wedstrijd te beslissen. Maar telkens was doelman Mark Smith, de enige Hoornaarse speler met een voldoende, een sta in de weg. Tot tien minuten voor het eindsignaal. Eindelijk haalde Emiel Wendt de trekker over; 0-2. En weer had 'heel' SteDoCo commentaar, de goal had volgens veel zwarthemden wegens hands afgekeurd moeten worden.