• Floris Renes (l) gaat tegen VVAC vol voor de winst.
• Floris Renes (l) gaat tegen VVAC vol voor de winst. Archieffoto: Rick den Besten

Marten Boverhof wil weer de nul houden met VVAC

Renes: 'Derby net iets specialer'

groot-ammers/ottoland • De vierde klasse D barst van de toppers en derby's. Zo ook aanstaande zaterdag als Groot-Ammers en VVAC elkaar net achter de dijk treffen. Beide clubs zijn niet ontevreden over hun seizoenstart, maar balen stiekem toch wel van de twee punten die ze hebben laten liggen.

"Het is zonde dat we tegen SV Noordeloos niet de volle buit mee terug hebben kunnen nemen", vindt Floris Renes. De aanvoerder van Groot-Ammers had zijn trainer Leon Hutten op zijn verjaardag graag de drie punten cadeau gedaan. Aankomende zondag wordt hij zelf 32. "Ik hoop dus uiteraard wel dat ik mezelf een driepunter als presentje kan geven."

Renes, die na een jaartje als laatste man te zijn geposteerd nu weer zijn favoriete positie op het middenveld inneemt, geniet wel meer van deze afdeling dan van de competitie waar zijn ploeg zich vorig seizoen in bevond. "Het zijn meer aansprekende clubs voor ons en voor de supporters. Zaterdag spelen we tegen VVAC en zulk soort wedstrijden zijn toch net iets specialer."

Zelf komt de middenvelder uit Langerak. "Bij mijn ploeggenoten leeft de derby daarom net iets meer. Van VVAC weet ik bovendien niet wat ik moet verwachten. Ik ken de ploeg niet zo goed. Ze zijn flink verjongd in de afgelopen twee jaar. Spelers als Khalid Bendami, Sijmen Stuij en Wouter Romein zijn er nu niet meer bij. De oude garde is weg. Maar ik ken er heus nog wel een paar hoor, zoals Nick Lakerveld. Maar dit blijven hoe dan ook wedstrijden op zich."

Verdedigen

VVAC-trainer Marten Boverhof ziet de competitiestart van zijn ploeg positief in. "De uitwedstrijd bij SVS '65 was qua resultaat wel teleurstellend ,maar de winst tegen ASV Arkel maakt een hoop goed. Al moeten we nog een hoop verbeteren."

De oefenmeester weet dat VVAC in het afgelopen jaar op een moyenne van 2,15 tegengoals per wedstrijd zat. "Daarom hebben we in de afgelopen weken op verdedigen getraind. Het blijkt zich uit te betalen, want we hebben nog geen tegendoelpunt geïncasseerd."

Boverhof is met zijn ploeg bezig met een bouwproces. Daarvoor zit hij in de ideale klasse, want naar verwachting spelen zo'n vijf à zes ploegen mee om de bovenste posities. "Zij zullen onderling ook punten gaan laten liggen, dus we hebben de tijd. We moeten ervoor zorgen dat we een stabiele factor worden, want dan kunnen we het verst komen in het meedingen om een prijs."

De coach zegt te genieten van wedstrijden als deze. "Ik kijk ernaar uit. Van wat ik verneem leeft dit ook behoorlijk in de club, net als duels tegen SV Noordeloos en Peursum. Ik ben benieuwd hoe we hiermee omgaan. Er komt tenslotte meer publiek op af wat voor verhoogde druk zal zorgen."

Vertrouwen

Renes ziet de clash met alle vertrouwen tegemoet. "Qua team zijn we verbeterd. Kevin Korrel en Casper van Nieuwenhuizen zijn weliswaar vertrokken, maar Ruud Ouweneel en Timo Schollaardt zijn zeer belangrijke versterkingen. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en iedereen is fit. We kennen dus een gezonde concurrentie binnen de ploeg."

Beide clubs spelen hun thuiswedstrijden op kunstgras. "Ik ben wel een voorstander van voetballen op een goede grasmat", geeft Renes aan. "Bij ons werd het veld echter erg drassig en hobbelig. Dan is het verre van ideaal. Bovendien hebben we een paar behendige spelers die wel uit de voeten kunnen op kunstgras."

Boverhof: "Qua kunstgras hebben we een gelijkwaardige voorbereiding. Het maakt mij ook weinig uit, want ik vind dat je iedere ondergrond moet kunnen bespelen."

Voorspellingen op de wedstrijd laten zich raden. Beiden gaan natuurlijk voor de overwinning. "Ik denk dat we uitkomen op een 3-1 zege", durft Renes aan. "Maar we gaan dan ook iedere wedstrijd voor de drie punten. Zo ook aanstaande zaterdag."

Voor Boverhof is niet alleen de winst van belang. "Al ga ik daar natuurlijk wel vanuit, haha. Ik hoop vooral ook dat we wederom de nul kunnen houden. Ik ga voor een 0-2 zege."

Marco van Vlijmen