• Sebastiaan van Halsema.
• Sebastiaan van Halsema. Foto: aangeleverd

Classical concert by candlelight

giessen-oudekerk • In de hervormde kerk van Giessen-Oudekerk vindt donderdag 23 november een Classical Concert by Candlelight plaats.

In deze kerk geven de uit Georgië afkomstige Sophiko Simsive (piano) en Sebastiaan van Halsema (cello) samen een concert. Kaarten voor dit unieke concert kosten 10 euro. Via kaartverkoop@classicconcert.nl kunnen belangstellenden kaarten bestellen. Het aantal plaatsen in de middeleeuwse kerk is beperkt. De aanvang is om 20.00 uur, terwijl de kerk om 19.30 uur open gaat. Tijdens de pauze en na afloop zijn er consumpties te koop. Het concert vindt plaats in het kader van de jaarlijkse muziekuitvoering van de Lions Alblasserwaard Tablis, wat dit jaar een extra dimensie krijgt omdat de Lions organisatie honderd jaar bestaat. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de opleiding van geleidehonden. Voor meer informatie: www.classicconcert.nl.

Sophiko Simsive (1991) won de eerste prijs op het Prinses Christina Concours en haar ster klom steeds hoger. In 2015 speelde ze in de Carnegie Hall in New York, is winnaar van de Grachtenfestivalprijs 2016 en was Artist in Recidence tijdens het Grachtenfestival van 2017.

Sebastiaan van Halsema ((Amsterdam 1985) begon op zesjarige leeftijd met het spelen van cello bij Denis Rosing aan de Gemeentelijke Muziekschool van Zaanstad. In 2008 studeert hij cum laude af voor zijn Bachelor en ontvangt ook het prestigieuze Concert Recital Diploma. In 2003 is hij prijswinnaar op het Prinses Christina Concours en krijgt verschillende beurzen. Hij treedt regelmatig op, zowel als solist als met orkest.