• Michaël Prins.
• Michaël Prins.

Luisterliedavond voor goed doel met Michaël Prins

'Veel zin in debuut in de polder'

alblasserdam • "Gek he, ik was er eerst even zenuwachtig voor!" Michaël Prins, geboren in Giessenburg en grotendeels getogen in Streefkerk, heeft nog nooit in 'zijn' polder gespeeld. Op vrijdag 13 oktober komt daar verandering in, wanneer hij in Landvast in Alblasserdam optreedt tijdens een sponsoravond.

"Ik heb er veel zin in", voegt hij er gelijk aan toe. Toen hij door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh gevraagd werd om op te treden op de benefietavond in Alblasserdam, hoeft hij geen moment na te denken.

De opbrengst gaat naar een organisatie die leerlingen van de basisscholen in contact brengt met muziekinstrumenten. Het motto daarbij is 'zelf muziek maken is leuk'. Michaël: "Dat initiatief sprak me natuurlijk geljik enorm aan."

De singer-songwriter is sinds 2013, toen hij nummer 1 werd in het programma 'De beste singer-songwriter van Nederland',een zeer veel gevraagd artiest in binnen- en buitenland. Hij treedt bijvoorbeeld regelmatig op in De Wereld Draait Door en heeft inmiddels meerdere albums op zijn naam.

"Ik ben op dit moment druk bezig met een nieuw album. Het is puur toeval, maar die komt op vrijdag 13 oktober uit, op de dag van het concert in Alblasserdam. Maar ja, wat is toeval? Daardoor kan ik tijdens dat optreden veel nieuwe nummers zingen van dat album."

Het nieuwe album, zijn derde, heeft de intrigrerende naam 'It's murder, guilty of killing sweet emotion' meegekregen. Bezoekers van de Lions-muziekavond op vrijdag 13 oktober beleven derhalve een primeur met de nieuwste muziek van de beroemde streekgenoot.

"Ik hoop die avond veel bekenden te kunnen ontmoeten. Ook mensen van vroeger. Toen ik een jaar of dertien, veertien was, volgde ik pianolessen. In die jaren heb ik samen met Arjan Bouter uit Streefkerk een bandje opgericht, waarmee we ook een keer opgetreden hebben in het dorpshuis in Streefkerk. Pasgeleden kwam ik hem weer tegen en we raakten aan de praat. We hebben toen besloten om op tijdens de avond in Alblasserdam samen enkele nummers te spelen."

Michaël rekent op een informele sfeer tijdens het optreden. Eerder dit jaar trad hij voor duizenden mensen op tijdens een groot festival in Texas. Michaël: "In Alblasserdam zal het allemaal wat intiemer zijn, waardoor er ook ruimte is voor improvisatie en anekdotes."

De aanvang van het concert is om 20.15 uur, zaal gaat open om 19.30 uur. Entree bedraagt 22,50 euro en is bestemd voor het genoemde goede doel. Voor verdere informatie en kaartverkoop worden belangstellenden doorverwezen naar Landvast in Alblasserdam. Reserveren kan ook via de website van het cultureel centrum: www.landvast.nl.