Afbeelding

1 Hoe kom je aan de poesiealbum?

Wie herkent namen uit dit poesiealbum van 1899? Jos van Mourik uit Groot-Ammers is op zoek. Hij heeft het boekje geërfd en zoekt belanghebbenden.

Jos: "In de boedel van mijn dit jaar overleden moeder, Maartje den Ouden uit Nieuw-Llekkerland, vonden wij dit poesiealbum."

2 Hoe oud is het boekje?

Jos: "Het dateert uit het eind van de negentiende eeuw. Zij heeft het waarschijnlijk ooit van iemand gekregen."

3 Van wie is de poesiealbum geweest?

Jos: "Er zat een korte toelichting van de eigenaresse van het album bij waarin wordt verwezen naar 'oud-ingezetenen uit Groot-Ammers'. Op de binnenkant schreef mijn moeder 'Gezin Pannekoek, Gorinchem'. Wij hebben verder geen affiniteit met dit boekje, maar misschien zijn er familieleden die het graag zouden willen hebben, vandaar ons verzoek aan Het Kontakt om dit artikeltje te publiceren. Het boekje is van ene Cornelia, misschien wel Cornelia Pannekoek. Haar vader zou dijkopzichter van de Alblasserwaard zijn geweest."

4 Wie heeft erin geschreven?

Jos: "De meeste 'stukjes' zijn van vriendinnen uit Groot-Ammers. Een aantal familie- en voornamen die in het boekje staan: Ooms – Adriana en Eva, Kentie – Jannigje en Sijgje, Den Ouden (Gelkenes) – Marrigje, Willempje en Pietertje, Witzier - Aafje, Eeltje Cor en Adriana Cornelia."

5 Als iemand iets herkent, hoe kunnen ze dan in contact komen met jou?

Jos: "Wie meer wil weten van dit poesiealbum, kan mij mailen via jm@josmourik.nl."