De Zwerver pas in extra tijd naast Schelluinen

schelluinen • Schelluinen behaalde een punt bij zijn rentree in de derde klasse.

"De 2-2 tegen De Zwerver was een terechte uitslag", vond trainer Philip den Haan. "Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding verdiende De Zwerver te winnen, maar toch baalde ik na afloop van de uitslag omdat de tegenstander in blessuretijd pas de 2-2 binnen prikte. Ik had gehoopt op een 'gestolen' overwinning voor ons. Het mocht niet zo zijn."

Den Haan's Kinderdijkse collega Edward Knook liep met soortgelijke gevoelens -maar dan omgekeerd- rond na afloop van het levendige duel op sportpark Scalune. "We hadden dit duel al snel kunnen beslissen", vond hij. "Alleen al in de openingsfase kregen we kans op kans. Om vervolgens na dik een kwartier de kous op de kop te krijgen via de 1-0 van Schelluinen (een goal van Damien de Jong op aangeven van John Wijnbelt, red) Daarna pakten we het weer aardig op en kwamen we dankzij Wesley Kassels op 1-1. Niet veel later stonden we overigens alweer met 2-1 achter (nogmaals door De Jong, red) omdat we achterin niet scherp waren. Van dat soort dingen kun je als trainer echt balen. 'Welkom in de derde klasse', hield ik de jongens in de rust voor. Mijn boodschap: met alleen leuk voetbal kom je er niet."

Geestdrift

Bij Schelluinen wisten ze dat al eerder. Philip den Haan zag zijn elftal vol geestdrift vechten voor elke meter grondgebied. "Dat had bijna geleid tot een driepunter", glimlachte de ervaren oefenmeester. "Hoe dan ook, ik vind dat mijn ploeg maximaal gepresteerd heeft tegen een De Zwerver dat ik tot de titelfavorieten in deze afdeling reken. Afgaande op hun spel was de 2-2 in blessuretijd (weer een goal van Kassels, red.) een terechte beloning. Maar toch... Ik had graag een stiekeme driepunter naar binnen gehengeld."