• In de eerste helft was het nog alle hens aan dek bij Ameide.
• In de eerste helft was het nog alle hens aan dek bij Ameide. Foto: Rick den Besten

Scheidsrechter speelt dubieuze rol in derby De Alblas - Ameide

oud-alblas • Iets over het uur was er voor het in ondertal acterende De Alblas met een 2-0 voorsprong geen vuiltje aan de lucht.

Maar na een in tweede instantie door Ameide benutte strafschop en de tweede rode kaart voor de thuisploeg werd het uiteindelijk behaalde puntje toch gevierd op Souburgh. "Wij speelden inderdaad niet echt een gewonnen wedstrijd", beaamde Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout na de remise. "Maar na de 2-1 van Sam Versluis gingen wij wel vol voor de gelijkmaker en zelfs voor de overwinning." Maar verder dan de 2-2 van Rowan Middelkoop kwam Ameide niet.

"Heel erg zuur en sneu. In de eerste helft hadden wij zeker 75% balbezit, maar scoorden wij niet. Na rust kwamen wij prima uit de kleedkamer met goals van Rafael de Vries en Erwin van der Heiden. Helaas kreeg Richard van den Berg iets voor onze tweede treffer zijn tweede gele kaart", aldus De Alblas-oefenmeester Leo den Dekker.

Hectisch

"En toen werd het heel hectisch, onvoorstelbaar. Via de knie kreeg Walter Heijkoop de bal tegen zijn hand. De scheidsrechter gaf hem zijn tweede gele kaart en Ameide een strafschop. Onze keeper Marvin Otto stopte die inzet, maar had schijnbaar te vroeg bewogen. De bal moest over en werd toen wel benut. Toen de gelijkmaker viel, hebben wij met verve verdedigd en niets meer weggegeven."
Collega Westerhout kon er niet mee zitten. "Je zag het afgelopen week op televisie ook en de beslissing om de pingel over te laten nemen was volgens de regels. Gelukkig wist Sam de tweede strafschop wel te benutten."