• Het team van Wellness Centre Ameide.
• Het team van Wellness Centre Ameide. Foto: Peter Verbeek

Open week Wellness Centre Ameide

ameide • Bij Wellness Centre Ameide gaat het een en ander behoorlijk veranderen. Meest in het oog springend zijn niet de naamsverandering en de nieuwe huisstijl, maar de forse uitbreiding van de groepslessen, de service en kwaliteit. Van 2 tot en met 6 oktober kunnen belangstellenden een week lang gratis kennis maken met het totale aanbod.

In 2002 verhuisde de fysiopraktijk naar een groter pand aan de Prinses Marijkeweg, waar ook ruimte was voor een fitnesszaal. Daar wordt niet slechts gebruik van gemaakt door individuele bezoekers, maar ook door de patiënten van de fysiotherapeuten.

"Tot voor kort werden er alleen Spinninglessen gegeven, en er een toenemende vraag naar een groter aanbod op het gebied van groepslessen. Omdat we duidelijker willen aansluiten bij de verschillende doelgroepen gaan we werken met twee namen. We blijven ook één team, dat bestaat uit de fysiopraktijk WCA medisch en fitnesscentrum WCA sport", vertelt Jonny Smelt, die enkele maanden geleden is aangetrokken als manager van het fitnesscentrum.

Tijdens de open week kan iedereen vrijblijvend en gratis kennis komen maken met alle faciliteiten die WCA sport heeft te bieden. Men kan gebruik maken van de fitness, en kennis maken met het nieuwe digitale begeleidingssysteem, de fitness en de food app. Ook kan worden deelgenomen aan de groepslessen Spinning, aerobics, Pilates, Balance en BBB. Voor het complete lesrooster: zie www.wcasport.nl. Omdat het aantal deelname plekken voor de groepslessen beperkt is (maximaal tien), is het wenselijk dat men zich daar voor aanmeldt via 0183-609340.

"Ook nieuw in ons aanbod is dat we 's middags klachtgerichte fysio-fitness via groepslessen gaan aanbieden, voor mensen met COPD, MS, Parkinson, Diabetes en CVA (problemen met de bloedcirculatie in de hersenen na een hersenbloeding of een beroerte)", vertelt Gert de Ruijter, die samen met Stef Zoetelief verantwoordelijk is voor de fysiopraktijk WCA medisch. "Alle lessen worden begeleid door een professionele fysiotherapeut. Na overleg met huisarts of specialist wordt vooraf de belastbaarheid getoetst, waarbij we minder kijken naar de beperking, maar vooral naar de mogelijkheden."