Afbeelding
Foto:

Paalzitten voor Moldavië

ottoland • Een groep jongeren uit Ottoland gaat op zaterdag 23 september twaalf uur lang paalzitten in Ottoland.

Ze willen hiermee geld ophalen voor een werkvakantie naar Moldavië. In de zomer van 2018 gaat een groep van in totaal zestien enthousiaste jongeren uit Ottoland en Goudriaan op werkvakantie naar Moldavië.

Ze gaan daar in samenwerking met de organisatie Livingstone uit Amersfoort de handen uit de mouwen steken voor de kansarme kinderen in het dorpje Troita.

Kansarme kinderen

In dit dorpje is Angela vice directeur van de lokale school. Zij heeft, in samenwerking met YFC Moldavië, ook een Day Care Center opgestart waar ze kansarme kinderen drie dagen per week na school opvangt, omdat ze anders op straat zwerven. Ze helpt hen bij hun huiswerk, geeft hen aandacht én soms een warme maaltijd.

Uitbreiden

Maar de ruimte is te klein voor de vele kansarme kinderen in deze regio en daarom gaat de groep uit Ottoland en Goudriaan, in samenwerking met YFC Moldavië, verder helpen bij de uitbouw van dit Day Care Center, zodat Angela nog veel meer kinderen kan helpen en opvangen.

Ontwikkelen

Het is de droom van Angela om in Troita een plek te hebben waar veel kansarme kinderen warmte en liefde ervaren en waar ze zich kunnen ontwikkelen; sociaal, geestelijk en emotioneel. En aan die droom helpen de jongeren uit de regio graag mee. En daarom zetten ze zich een jaar lang in om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor dit mooie project.

Alle deelnemers sparen maandelijks een flink bedrag en verder proberen we met diverse acties, die de jongeren zelf organiseren en waar ze dus zelf tijd in moeten stoppen, het benodigde bedrag van ongeveer 25.000 euro bij elkaar halen.

Eerste actie

De eerste actie is op zaterdag 23 september tijdens en in samenwerking met de wielerronde 'Omloop van Ottoland'.

De jongeren gaan dan twaalf uur lang fietsen of paalzitten (op vijf palen tegenover de Hervormde Kerk in Ottoland) en laten zich hiervoor sponsoren.