Afbeelding
Foto:

Collecte gehandicapten met Syndion

giessenburg • In Giessenburg en Ameide helpen begeleiders van Syndion in de week van 25 tot en met 29 september bij het langs de deuren gaan tijdens de collecte voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. De helft van de opbrengst in deze plaatsen is voor Dagboerderij De Hoeff in Giessenburg.

Door toenemende bezuinigingen wordt het voor mensen met een handicap steeds moeilijker om mee te doen in de samenleving. Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten financiert projecten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking leefbaar maken. Hiervoor wordt een landelijke deurcollecte gehouden. Ook in Giessenburg en Ameide wordt huis-aan-huis gecollecteerd. De collectanten mogen zelf bepalen waar een deel, de helft, van de opbrengst naartoe gaat. Dit keer hebben de collectanten in Ameide en Giessenburg bepaald dat de helft van de opbrengst bestemd is voor De Hoeff, dagbestedingslocatie van Syndion in Giessenburg.

In Giessenburg helpen begeleiders van De Hoeff mevrouw Rouwert Boer-Wegerif bij het collecteren. Zij is blij met de extra collectanten, omdat het altijd lastig is om voldoende lopers te vinden. In Ameide zijn mevrouw Weeda, als plaatselijke organisator, en mevrouw Blom, ouder van één van de cliënten van De Hoeff, betrokken bij de collecte.

Een bijdrage aan de collectant geeft extra mogelijkheden, waarvoor anders geen geld beschikbaar zou zijn. De Hoeff zal de opbrengst gebruiken voor de herinrichting van het nieuwe gebouw van de Tuinderij. De andere helft gaat naar het landelijke Fonds Verstandelijk Gehandicapten. De projecten liggen in de sfeer van bijvoorbeeld de inrichting van een woonlocatie of een gezamenlijke activiteit voor een groep.