• Een fragment uit de korte film van Mike van Houwelingen.
• Een fragment uit de korte film van Mike van Houwelingen.

1 Hoe ben je erbij gekomen om deze video te maken?

Op de website www.arkelbijmolenwaard.nl staat sinds kort een promotievideo over Arkel online, gemaakt door dorpsgenoot Mike van Houwelingen.

Mike: "We hebben deze video gemaakt om de 'verdeling' in het dorp weg te halen en mensen te laten zien wat voor mooi dorp we hebben en dat dat iets is waar we met elkaar trots op kunnen zijn. Gezien ik zelf in de fotografie en dergelijke zit heb ik de video zelf kunnen maken en heb ik voor de voice-over de bekende Discovery-Channel stem ingehuurd van Daniel Smulders."

2 Wat wil je ermee bereiken?

Mike: "Ons doel is om de inwoners van Arkel en omstreken te laten zien wat voor mooi dorp we hebben, zodat we de discussie kunnen stoppen en verder kunnen gaan met elkaar."

3 Is de discussie over de ontkoppeling inmiddels niet achterhaald?

Mike: "De discussie over de ontkoppeling zelf is niet meer echt aan de gang. Wel zijn er nog steeds inwoners die het niet met de beslissing eens zijn. Vandaar ook onze video om te laten zien hoe goed we het eigenlijk hebben en dat het ook na de herindeling ons dorp blijft."

4 Heb je de website zelf opgezet?

Mike: "De website heb ik ook zelf gebouwd, en de inhoud samen gemaakt met de andere initiatiefnemer Jet van Deuveren. Samen hebben we dit project bijgehouden tot het einde en ook daarna."

5 Hoe ga je de video promoten?

Mike: "De video wordt vooral digitaal gepromoot, via Facebook, Youtube, Twitter, onze website en uiteraard het Kontakt."