• Wouter wil tuinieren makkelijker maken.
• Wouter wil tuinieren makkelijker maken. Foto: Familie Slob

Wouter Slob creëerde zijn ideale baan

giessenburg • De jonge ondernemer Wouter Slob uit Giessenburg had een prima baan als projectengineer. Toch nam hij ontslag, om dingen te kunnen doen die hij leuker vindt.

In december vorig jaar ontwikkelde Wouter een magazijnstelling met bakken waarin groenten gekweekt kunnen worden. In maart van dit jaar leverde hij met zijn bedrijf Vertisign een exemplaar van zijn 'Vertigarden' aan zijn eerste klant. Aan de eettafel in de keuken van zijn ouders, die aan de Hoefweg West een boerderij runnen, vertelt hij: "Ik heb de richting productdesign en engineering gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Via een stage kwam ik terecht bij Europe Racking, een bedrijf dat magazijnstellingen levert. Ik was productontwikkelaar en kwam later terecht bij projectengineering. Daar adviseerde ik klanten om hun producten zo efficiënt mogelijk op te bergen."

Wouter had best leuk werk, maar wilde meer doen met zijn grote hobby: tuinieren. "Ik dacht: waarom zoek ik geen baan waar het ontwikkelen van producten en tuinieren bij elkaar komen? Zo'n baan kon ik niet vinden. Daarom besloot ik die zelf te creëren."

In een schuur van zijn ouders maakte Wouter een aantal prototypes van zijn 'Vertigarden'. "Het product is nog steeds in ontwikkeling, maar ik heb er al twintig verkocht. Over vijf jaar wil ik op de Floriade van Almere staan. Ik wil toe naar producten waar je niets meer aan hoeft te doen. Dan krijg je een appje: 'uw worteltjes zijn klaar'. Wat ik gaaf zou vinden: een kamer in huis waarin je eten groeit. Ik heb contact gelegd met een potgrondleverancier om grond met een goede waterhuishouding te kunnen leveren en ben nu met verlichting bezig."

Zelden onkruid

Kweken in de Vertigarden heeft allerlei voordelen, vertelt Wouter. "Het staat op hoogte, je hebt minder last van vuil en insecten. Slakken hebben een hekel aan staal. Je hebt zelden onkruid en kunt makkelijk water geven. De rekken gaan tien jaar mee."

De rekken zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen. "Klanten kunnen de gewenste hoogte, diepte en breedte invoeren op mijn website. Naast het invulscherm verschijnt een afbeelding van het model dat je invoert."

Voor het laten bouwen van zijn website, de aanschaf van materialen en de promotie van zijn product moest Wouter de nodige kosten maken. Hij is dan ook blij dat zijn kredietaanvraag bij een fonds van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is goedgekeurd. Na verloop van tijd moet hij het geleende bedrag terugbetalen. Dat is spannend, erkent hij. Met een lach: "Ondernemen is ook durven. Als je maar enthousiast door blijft werken, denk ik dat het goed komt."

Voor meer informatie en bestellingen: www.vertisign.nl.