HSSC'61 bekert verder na gelijkspel tegen Arkel

hei- en boeicop • HSSC'61 bereikte dankzij een 3-3 gelijkspel tegen Arkel de volgende ronde van de beker. Beide ploegen hebben na drie wedstrijden zeven punten uit drie duels en een doelsaldo van +4. HSSC'61 scoorde echter één doelpunt meer en bekert dus verder.

Hoewel Arkel formeel de thuisspelende ploeg was, werd de wedstrijd dinsdagavond op het gloednieuwe kunstgrasveld in Hei- en Boeicop afgewerkt. Beide ploegen maakten er vooral voor rust een leuke wedstrijd van. In het eerste halfuur werd liefst vijf keer gescoord. Al na drie minuten ging de bal op de stip toen Yme van Gent Sander Dekkers neerhaalde. Corné van Horik zette Arkel van elf meter op voorsprong. Niet veel later knalde Sander Dekkers via de binnenkant van de paal raak: 2-0. HSSC'61 liet zich niet van de wijs brengen. Al snel volgde de mooie aansluitingstreffer. Na een aanval over links legde Floris Kool de bal terug op Arwin van Soest: 2-1. Even later werd Nicky van Dam in het strafschopgebied neergetrokken en scheidsrechter Rien van Zijl floot opnieuw voor een strafschop, ditmaal voor HSSC'61. Van Dam ging zelf achter de bal staan en ook hij faalde niet en zette beide ploegen weer op gelijke hoogte. Lang kon Heicop niet genieten van die stand, want opnieuw Corné van Horik scoorde.

De tweede helft was wat minder aantrekkelijk. Hoewel ook Arkel goede kansen kreeg, had HSSC het beste van het spel. Opnieuw Arwin van Soest zorgde voor het hoogtepunt. Na een sterke solo schoof hij van twintig meter de 3-3 in de hoek.