• Ook in 2013 hield RoparunTeam 135 een touwtrektoernooi.
• Ook in 2013 hield RoparunTeam 135 een touwtrektoernooi. Foto: aangeleverd

Groot touwtrektoernooi in Goudriaan

goudriaan • In Goudriaan vindt zaterdag 2 september weer een groot touwtrektoernooi plaats.

De organisatie van het evenement is in handen van RoparunTeam 135 Goudriaan. "In 2013 organiseerde wij al eerder zo'n toernooi", licht Francis van der Grijn, één van de leden van het team, toe. "Net als toen nemen er weer diverse teams uit Goudriaan en omgeving deel."

De touwen worden deze keer beetgepakt door ongeveer twintig touwtrekteams. De sterke mannen en vrouwen komen uit in verschillende categorieën: dames, heren 18 tot en met 30 jaar en heren 30-plus.

Demonstratie

Het touwtrektoernooi vindt plaats op het weiland en het parkeerterrein achter het bedrijfspand van De Groot Drukkerij, aan de Zuidzijde 131. De aanvang is 16.00 uur. Als eerste staat er een demonstratie van Touwtrekvereniging Streefkerk op de agenda. Aansluitend gaan de wedstrijd tussen de deelnemende teams van start. Zij komen op drie wedstrijdvelden tegen elkaar uit. Hoofdscheidsrechter tijdens het toernooi is Wim Korevaar. "Publiek is van harte welkom", benadrukt Francis. "De toegang is gratis."

Team 135 probeert door middel van de catering op dit evenement geld te genereren voor Stichting Roparun. "In 2013 merkten we dat het leuk zou zijn om er een echte feestavond aan vast te plakken voor zowel deelnemers als de toeschouwers. Dit jaar hebben we daar extra werk van gemaakt door middel van een grote feesttent, waarin Michael van Hoorne en een dj de muziek zullen verzorgen."