• De officiële opening van 't Tunneltje.
• De officiële opening van 't Tunneltje. Foto: Peter Verbeek

Officiële opening 'Bij 't Tunneltje'

meerkerk • De nieuwe ontmoetingsplek 'Bij 't Tunneltje' aan de Prinses Irenestraat in Meerkerk werd vrijdag feestelijk in gebruik genomen.

Onder toeziend oog van wethouder Wim Mulckhuijse verrichtten de initiatiefnemers van de ontmoetingsplek de officiële opening. Aansluitend was er een goedbezocht feest, georganiseerd door een aantal buurtbewoners.

Een mooi moment om vlak voordat de scholen weer beginnen een opening te organiseren, vond een aantal buurtbewoners die ook betrokken waren bij het voortraject. Daarom namen zij het initiatief genomen om vrijdag een feest te houden. Naast hapjes en drankjes waren er onder meer een suikerspinmachine, een springkussen en een ijscokar. Dit was mogelijk dankzij sponsoring, eigen budget en faciliterende rol van de gemeente.

De ontmoetingsplek wordt al veelvuldig en intensief gebruikt, ondanks dat het project nog niet helemaal klaar is. In het najaar wordt er een wandel-/skate-/skelter pad rondom de ontmoetingsplek aangelegd en worden een fietsenstalling en toegangspoort met de naam 'Bij 't Tunneltje' geplaatst. Ook worden dan bomen aangeplant die in de toekomst voor meer schaduw kunnen zorgen. Op dit moment loopt er nog een bestemmingsplanprocedure voor het plaatsen van een JOP.

Een groep jongeren uit Meerkerk heeft de gemeente benaderd met ideeën voor de herinrichting waarna het project is opgestart. In samenspraak met omwonenden en jongeren is er vervolgens een plan voor gemaakt. De initiatiefnemers van het feest hebben de naam 'Bij 't Tunneltje' aangedragen voor de nieuwe ontmoetingsplek.