• Peter Tap.
• Peter Tap. Foto: Geurt Mouthaan

RTL4 filmt bij Keurslagerij Simon Muilwijk

ameide • Een cameraploeg van RTL4 maakt donderdag 24 augustus in Keurslagerij Simon Muilwijk te Ameide opnamen voor het televisieprogramma 'Slager tot Chef'. Eigenaar Peter Tap is vereerd dat zijn winkel is uitgekozen als filmlocatie.

Want RTL4 kiest niet toevallig het Alblasserwaardse stadje als plek om de opnames te maken. Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers, hoofdsponsor van het televisieprogramma, droeg de Termeise slagerij voor als één van de mogelijke locaties. "Zij selecteren daarvoor slagerijen die voorop lopen qua uitstraling en innovatie. Dat wij daarbij horen voelt voor mij net zo goed als het winnen van een eerste prijs tijdens een slagerswedstrijd", knikt Peter Tap. "Al zal het wel een hele hectische dag worden. Er komt een crew van zo'n twaalf mensen achter de toonbank te staan. Samen met mijn medewerkers wordt dat een drukke boel."

Open

Voor de goede orde: het is zeker geen reden om de deuren te sluiten. De winkel blijft op 24 augustus gewoon open. Voor de ingang zijn er meerdere stands met onder meer vleesproducten. En binnen worden de klanten geholpen terwijl de camera's draaien.

'Slager tot Chef' is een programma dat inmiddels het derde seizoen ingaat. In totaal wordt er in tien slagerijen in heel Nederland gefilmd. "Het programma draait elke aflevering om twee leerlingen van de vakopleiding. Zij laten hun slagersvaardigheden zien en krijgen van chef Mathijs Vrieze een culinaire uitdaging."

De leerling-slager die uiteindelijk als beste uit de bus komt, wint een inspirerende reis. "Zij moeten twee opdrachten uitvoeren: een vleesopdracht, die in onze werkruimte plaatsvindt, en een kookopdracht, die uitgevoerd wordt op het kookeiland in de slagerij. Zelf ben ik ook jurylid bij het beoordelen van de vleesopdracht."

Filmrolletjes

Afgezien van het live zien hoe een televisieprogramma wordt gemaakt, is er nog een goede reden voor klanten om juist op donderdag 24 augustus naar Keurslagerij Simon Muilwijk te komen. "Speciaal voor het feit dat er bij ons filmopnames worden gemaakt, hebben we filmrolletjes gemaakt", lacht Peter Tap. "Daarvan hebben we een mooie aanbieding van vier stuks voor 5 euro. En klanten krijgen er ook een gratis bakje saus bij."

Zoals gezegd, het zal een drukke dag worden voor Tap en zijn medewerkers. Maar hij heeft er heel veel zin in. "Naast de eer uitgekozen te zijn, vind ik dit ook een ideale manier om na alle negatieve berichtgeving over vlees, onze branche positief onder de aandacht te brengen. Er is met vlees zoveel moois én smakelijks te maken."


Geurt Mouthaan