Fietstochten door streek

vijfheerenlanden • Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden houdt zaterdag 26 augustus drie fietstochten door en rond de Vijfheerenlanden.

Deelnemers kunnen dan genieten van het afwisselende polderlandschap met zijn graslanden, grienden, bosjes en fraaie boerderijen, de oude gestrekte esdorpen Hagestein en Helsdingen, de Zouweboezem en de uiterwaardlandschappen langs de Lek.

Er is een lange tocht van vijftig kilometer en een kortere van 35 kilometer. Onderweg zijn op enkele punten natuurkenners van de Natuur- en Vogelwacht opgesteld, die bijzondere soorten kunnen laten zien, onder meer met behulp van telescopen. Vertrek- en eindpunt is Natuurcentrum de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Starten kan tussen 10 en 12 uur. Aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 2 euro per persoon per route.

Voor de liefhebbers is er ook een kortere fiets- en wandeltocht (circa twintig kilometer) onder leiding gids Dick Kerkhof. Aanmelden hiervoor kan via dkerkhof@xs4all.nl. Deze begint om 10.30 uur. Onderweg stappen de deelnemers op enkele plekken van de fiets en krijgen zij uitleg over de geschiedenis van de Vijfheerenlanden en een rondleiding door topnatuur bij Everdingen. Ook dit kost 2 euro per persoon. Zie ook de informatie op de website www.natuurcentrum.nl.