Opening 'Bij 't Tunneltje'

MEERKERK • De nieuwe ontmoetingsplek 'Bij 't Tunneltje' aan de Prinses Irenestraat in Meerkerk wordt vrijdag 18 augustus feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Wim Mulckhuijse verricht de officiële opening.

Aansluitend is er een feest dat georganiseerd wordt door een aantal buurtbewoners en waarbij alle inwoners van Meerkerk welkom zijn. De aanvang is 15.30 uur, het feest is van 15.45 tot 17.00 uur. Buurtbewoners hebben het initiatief genomen om vrijdag een feest te houden. Er zijn hapjes en drankjes. Ook is er een suikerspinmachine en een ijscokar en komt er een springkussen te staan. Dit is mogelijk dankzij sponsoring, eigen budget en faciliterende rol van de gemeente.


De ontmoetingsplek wordt al veelvuldig en intensief gebruikt, ondanks dat het project nog niet helemaal klaar is. In het najaar wordt er een wandel-/skate-/skelter pad rondom de ontmoetingsplek aangelegd en worden een fietsenstalling en toegangspoort met de naam 'Bij 't Tunneltje' geplaatst. Ook worden dan bomen aangeplant die in de toekomst voor meer schaduw kunnen zorgen. Op dit moment loopt er nog een bestemmingsplanprocedure voor het plaatsen van een JOP.