• Christiaan van Rees in de witte trui.
• Christiaan van Rees in de witte trui. Foto: Fam. Van Rees

Witte trui voor Christiaan van Rees

assen/groot-ammers • De Jeugd Tour in Assen heeft Jan van Arckel-jeugdrenner Christiaan van Rees in zijn leeftijdscategorie de witte trui opgeleverd.

Voor het klassement van de witte trui telden de resultaten in de proloog, de tijdrit en van een aantal sprints mee. De in Groot-Ammers woonachtige Christiaan van Rees haalde de meeste punten.

Eindwinnaar Jed Smithson (gele trui) uit Engeland werd tweede en derde in het klassement werd de Estse Elisabeth Ebras.

Van Rees sloeg vooral zijn slag in de sprints, waarvan hij er drie wist te winnen. In de vijfde etappe kwam hij knap als tweede over de meet.

Bas Ottevanger

In de Profronde van Oostvoorne, één van de criteriums na de Tour de France, klasseerde Bas Ottevanger uit Groot-Ammers zich als zestiende. De winst ging naar Bauke Mollema, voor Dylan van Baarle en Lars Boom.

Fabio Jakobsen

Wielrenner Fabio Jakobsen is zaterdag in het Deense Herning zesde geworden bij het Europees Kampioenschap op de weg. De inwoner van Heukelum eindigde vooraan in het peloton op vier seconden achter Casper Pedersen uit Denemarken, die voor eigen publiek beslag legde op de titel. De Deen maakte in de slotfase deel uit van een kopgroep die het jagende peloton net voor wist te blijven. Het peloton eindigde op slechts vier seconden van de winnaar.

Overigens werd de Nederlands kampioen direct na de finish nog het slachtoffer van een valpartij.