Stalken vrouw: tachtig uur werkstraf

nieuw-lekkerland/dordrecht • De politierechter heeft dinsdag 25 juli een 53-jarige man uit Dordrecht veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur voor het 'belagen' / stalken van een vrouw uit Nieuw-Lekkerland.

De man ging volgens de rechter in de periode van april 2015 tot februari 2016 te ver toen hij de vrouw uit het Lekdorp 15 e-mails en 21 berichten via een website stuurde en brieven en cadeautjes achterliet bij de woning van de vrouw. De Dordtenaar vertelde in de rechtbank fout te zijn geweest, maar stelde ook dat de aanklacht tegen hem leugens bevat en ongenuanceerd is. Het tweetal had eerst een liefdesrelatie; later werd dat een vriendschapsrelatie. Ook hadden de twee een eigen onderneming. In 2015 werden de banden verbroken middels een gesprek met een pastoraal team vanuit een kerk.

Dat er na het pastorale gesprek nog berichten werden gestuurd en contact werd opgenomen, ontkende de verdachte dinsdag niet. "Maar, het waren bijna altijd reacties op acties van haar. Zij nam bijvoorbeeld contact op met mijn kinderen via Facebook." De officier van justitie vertelde vervolgens dat stalkingsdossiers altijd lastig zijn. "We hebben de waarheid van meneer, de waarheid van aangeefster en dé waarheid. Wij proberen daar zo dicht mogelijk bij te komen. En als we naar de feiten kijken, zien we dat er meermaals contact is gezocht, terwijl dat niet gewenst was." Hij eiste een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van een jaar. De politierechter vond een aantal feiten op de aanklacht niet bewezen. Maar: "Wat u heeft gedaan, kan niet. Ik leg u een werkstraf van 80 uur op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van één jaar."