• Het bestuur van de Noordelose oranjevereniging, helemaal klaar voor de playbackshow.
• Het bestuur van de Noordelose oranjevereniging, helemaal klaar voor de playbackshow. Foto: Geurt Mouthaan

Tour de Frats, Schroothoop 2.0 en Ponda in Rosso

Noordeloos feest 'Op eigen wijs'

noordeloos • Voorzitter van de organiserende Oranjevereniging Wilhelmina is Henk Voormolen. "Het doel van de feestweek is, naast de gezelligheid, om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Noordeloos is een actief dorp waar veel gebeurt en daardoor hebben we gelukkig geen gebrek aan vrijwilligers en sponsoren voor de feestweek. Iedereen is wel in voor een feestje en er is genoeg animo om te feesten, maar ook om op één of andere manier als vrijwilliger mee te helpen. We maken daarbij graag gebruik van de talenten die er zijn. De sponsoren voor de feestweek zijn grotendeels Noordelose bedrijven en ook de vrijwilligers wonen bijna allemaal in Noordeloos."

Noordelose draai

Het programma van de feestweek is divers en uniek. Esther den Besten, secretaris van de Oranjevereniging, licht toe: "We hebben een programma voor jong en oud. Voor alle leeftijden worden er leuke activiteiten georganiseerd, want we vinden het belangrijk om niemand uit te sluiten. Het programma bestaat uit iets andere activiteiten dan je misschien gewend bent; we hebben er namelijk een Noordelose draai aan gegeven. Een feestweek 'op eigen wijs' dus. Dat moet je echt komen beleven."

Traditiegetrouw wordt de feestweek geopend met een playbackshow en vormen de jaarmarkt, lampionnenoptocht en vuurwerk het einde van de week. Daar tussenin staat er van alles op het programma. Een kleine toelichting op het programma is niet overbodig, want de activiteiten hebben 'op eigen wijze' een naam gekregen. Zo is er op maandag de 'Tour de Frats' waarbij het beste van wielrennen wordt gecombineerd met het beste van een tochtje naar de kroeg. Een race met solexen gekoppeld aan tandems, die volgens de organisatie beter gaat met bier in de bidon.

Op dinsdag is er 'Werk in Uitvoering' waar kinderen van groep 3 tot en met 8 allerlei (Noordelose) beroepen kunnen beleven.

Aansluitend wordt er door de oudere jeugd gelast en gezaagd om van een wrak een vervoermiddel te maken waar je aan het einde van de week een parcours mee af kunt leggen: Schroothoop 2.0. Dinsdagavond staat er 'Hutspot' op het menu: een muzikale familiespelshow met drie teams: aardappelen, penen en uien.

Ponda in Rosso

Tussendoor wordt er getimmerd aan een timmerhotel, geknikkerd, gevist, gefietst, gelasergamed en bovenal gefeest. Maandagavond komt André Hazes Jr. zijn repertoire ten gehore brengen, woensdagavond staat de band Loos Alarm op het podium, donderdagavond is er Frisco (alcoholvrije disco-avond voor de jeugd) en vrijdagavond staat in het teken van Ponda in Rosso, een gezellige feestavond, met een knipoog naar de voor velen welbekende Ponderosa uit Hoornaar. Inclusief karrewielen, lampenkapjes en echte Pondamuziek.

Voorverkoop

Alle activiteiten vinden plaats in de feesttent of op het feestterrein bij de ijsbaan. Bang voor slecht weer zijn ze in Noordeloos niet, want de bekende Noordelose uitspraak luidt: Het komt goed. Henk: "Ook als het de hele week regent of juist bloedheet is, het komt goed. Met z'n allen maken we er weer iets moois van."

Leden van Oranjevereniging Wilhelmina konden in de voorverkoop al kaarten bemachtigen. Voor overige geïnteresseerden zijn voor onder meer de feestavonden op zaterdag (538 dj's on tour), woensdag (Loos Alarm live) en vrijdag (Ponda in Rosso) kaarten beschikbaar aan de deur.

Programma

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de feestweek Noordeloos.

q www.feestweeknoordeloos.nl.