Brons voor Joëlle de Bondt op EK Beach Soccer

nazaré • Voor Joëlle de Bondt uit Langerak is de zomerperiode goed begonnen. Met het Nederlands vrouwenelftal pakte ze vorige week een bronzen plak op het EK Beach Soccer in het Portugese Nazaré. Een medaille met een dubbel gevoel.

Want na een 2-1 zege op regerend Europees kampioen Spanje in de eerste wedstrijd, werd een 3-0 voorsprong tegen Engeland alsnog weggegeven (3-4 verlies), waardoor tegen Tsjechië (1-0 winst) 'slechts' de derde plek nog kon worden veiliggesteld.

"Die nederlaag tegen Engeland was flink balen", blikt de ex-speelster van SteDoCo en Groot-Ammers terug. "Ik had in die wedstrijd al twee keer gescoord, maar in de slotfase miste ik wel een penalty. Toch ben ik heel blij met onze derde plek. Ik heb zelf een sterk toernooi gespeeld en ook als team hebben we ons laten zien." Voor Joëlle, spelend bij DTS Ede, en het Nederlands vrouwenteam was dit het beste resultaat ooit op het EK Beach Soccer. Vorig jaar werd de ploeg nog vijfde na een derde plek in de poulefase achter Spanje en Portugal.