• Leerlingen van Het Tweespan liet in de raadzaal kleurrijk blijken uit te zien naar een MFC.
• Leerlingen van Het Tweespan liet in de raadzaal kleurrijk blijken uit te zien naar een MFC. iPhone Foto: Rick den Besten

Sein op groen voor MFC Schelluinen

giessenlanden • Mocht er in Schelluinen nog twijfel hebben bestaan over de komst van een nieuw multifunctioneel centrum, dan is die onzekerheid donderdagavond weggenomen. De gemeenteraad liet zich positief uit over de uitkomsten van het verdiepingsonderzoek dat is uitgevoerd. Donderdagavond 6 juli valt het formele besluit. Schelluinen kijkt er reikhalzend naar uit.

Giessenlanden trekt maximaal 4,6 miljoen euro voor het MFC.

"Daar gaan we het voor doen", beloofde wethouder Harmen Akkerman de raad. In het MFC worden onder meer dorpshuis, sportzaal, basisschool en kinderopvang gehuisvest.

Het verdiepingsonderzoek heeft aangetoond dat het project 'haalbaar en verantwoord lijkt'.

Grondaankoop

De huidige plek van Ons Dorpshuis is de voorkeurslocatie. Addertje onder het gras: er dient grond achter het dorpshuis te worden aangekocht van een particuliere eigenaar. Als dat lukt, kunnen dorpshuis en gymzaal op de begane grond worden gesitueerd. Lukt het niet, dan is er een plan B. Daarbij is het noodzakelijk in twee lagen te bouwen.

Jan Lock (SGP) betreurde het dat er nog geen duidelijkheid was over de grondverwerving. "Zit er aan het tweede scenario een ander kostenplaatje?", benoemde hij een mogelijk risico.

Volwaardig alternatief

Die kou nam Akkerman uit de lucht. Er is alles op alles gezet om voor de zomervakantie een principebesluit te nemen. Hierdoor zijn nog niet alle onderdelen afgerond.

"Maar het is in principe mogelijk om de grond te verwerven", verklaarde de wethouder. "De onderhandelingen hierover lopen nog. Scenario 2 is een volwaardig alternatief en zelfs ietwat goedkoper. Vandaar dat we er nu toch al mee naar de raad wilden komen."

Beeldkwaliteit

De politiek was enthousiast. "Het is een haalbaar project dat op veel draagvlak kan rekenen in Schelluinen", stelde Aart Schalk (CU) vast. "We willen dan ook doorpakken." Schalk drong wel aan op een goede presentatie van de beeldkwaliteit.

De PvdA was 'uitermate positief' en CDA'er Cees de Jong oordeelde 'dat Schelluinen het draagvlak heeft laten zien'. Dat vindt het college ook, waardoor Schelluinen verzekerd lijkt van een mooie impuls voor het dorp.

Rick den Besten

Meer nieuws uit de regio op:

q www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard