• Hanneke Comijs voor de HannesHoeve, bij het nieuwe speelterrein.
• Hanneke Comijs voor de HannesHoeve, bij het nieuwe speelterrein. Foto: Bert Bons

Kinderdagverblijf bestaat tien jaar

Jubileum met open huis HannesHoeve

giessenburg • "Het is op woensdagmiddag 7 juni gelijk vriendjes- en vriendinnetjesdag voor de HannesHoeve kinderen, maar geïnteresseerde ouders en kinderen kunnen dan ook een kijkje komen nemen", vertelt Hanneke Commijs. We zetten "ons hek" dan open voor iedereen en er zijn tal van leuke activiteiten te doen voor de kinderen die misschien ook wel op de HannesHoeve willen komen voor opvang!

Iets meer dan tien jaar geleden kocht ze de oude schuur aan de Slingelandseweg en toverde die om tot een heerlijke opvangboerderij waar kinderen naar hartenlust veel buiten kunnen spelen, knutselen en dieren kunnen verzorgen. "We zijn begonnen met zes kinderen in de buitenschoolse opvang en dat werden er al snel twaalf", blikt Hanneke terug. In 2011 waren er 20 kinderen en twee jaar later steeg dat aantal naar het huidige aantal van 30 kinderen per dag. Ze worden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag opgehaald uit Giessenburg en omliggende plaatsen als Hoogblokland, Hoornaar en Gorinchem. Naast BSO doet de HannesHoeve ook aan vakantieopvang. In het begin is er heel wat vertimmerd aan de oude boerenschuur. Dak, muren en het gehele interieur zijn op de schop gegaan. Bijna alleen de drinkbakken aan de tuinhekken herinneren nog aan de koeien die er ooit op stal stonden. Ze dienen nu als plantenbakken.

"Kinderen kunnen hier echt van alles doen", legt Hanneke uit. "Ze kunnen met elkaar spelen, gaan varen als ze een zwemdiploma hebben, helpen in de moestuin en we betrekken ze graag bij de verzorging van de dieren." Op de HannesHoeve wonen geiten, schapen, paarden, ezels, varkens, duiven en kippen die verzorgd moeten worden.

In 2011 startte Hanneke als nevenactiviteit de theetuin "HannesHeerlijkHeid" genaamd in de weekenden en sinds 2013 kunnen er ook zeven dagen per week sampans gehuurd worden bij de Chinese Schouw waarmee op de Giessen gevaren kan worden.

Hanneke geniet van de toeristen, die genieten van de omgeving. En Hanneke geniet van de kinderen, die genieten van de dieren, de prachtig ingerichte ravotweide en de speciaal voor het jubileum vernieuwde speelweide, waar enkele nieuwe toestellen zijn neergezet. Het is heerlijk om iedereen zo van het heerlijke plekje te zien genieten. Hanneke Commijs en haar medewerkers laten belangstellenden en de kinderen van de BSO en hun vriendjes en vriendinnetjes en hun ouders graag meegenieten van het jubileum.

Daarom is iedereen die belangstelling heeft in buitenschoolse opvang of vakantie opvang van harte welkom op woensdag 7 juni tussen 14.00 en 17.00 op de open middag.

Voor meer informatie: www.hanneshoeve.nl of 0184-659011