Afbeelding

'Kunst voor het Raam' in Molenwaard

molenwaard • De vereniging voor amateurkunst Goed Gezien - Goed Bekeken houdt in Molenwaard van 1 tot en met 30 juni 'Kunst voor het Raam'.

'Dit evenement is niet aan een plaats gebonden', stelt de vereniging in een persbericht. 'Iedereen kan meedoen: voor het eigen raam en/of voor het raam van vrienden, familie of een winkel in de buurt. Ook scholen kunnen deelnemen.' Van 1 tot en met 30 juni toont Gallery H48, Hoogstraat 48 in Nieuwpoort werk van de cursisten van Ilona Visser. Op zaterdag 3 juni is er in korenmolen De Liefde, Nieuwe Veer 42 te Streefkerk een creatieve dag met demonstraties etsen, aquarelleren en werken met klei. Daarnaast is er een expositie van (amateur-) kunstenaars. 'Er is gelegenheid om zelf te werken dus neem tekenspullen, camera, telefoon en verf mee; schrijf een gedicht of draag er één voor.'

Op 6, 13 en 27 juni zijn er van muziekvereniging O.K.K. uit Streefkerk open repetitieavonden in De Vijf Lelies te Streefkerk. Op 17 juni viert Gospelkoor Chananja uit Wijngaarden het 25-jarig jubileum met een jubileumconcert in de Maranathakerk, Peursumseweg 15 te Giessenburg. Op 20 juni is er een feestavond van muziekvereniging O.K.K. in de feesttent van Oranjevereniging 'Trouw aan Oranje' aan de Jachthaven Molenwaard in Streefkerk. Jeannette Kleijn van Keramiekatelier Amber geeft met haar cursisten op 24 juni een demonstratie Raku-stoken op het landje van Remus, Wilgenweg 1b te Groot-Ammers. Het programma wordt afgesloten door de leden van Kinderkoor De Krekels die op 1 juli de musical 'Het dagboek van Esther' opvoeren in Het Trefpunt in Oud-Alblas. Het complete programma is te vinden op www.facebook.com/wakmolenwaard.