• Nieuw-Lekkerland was Den Bommel duidelijk de baas.
• Nieuw-Lekkerland was Den Bommel duidelijk de baas. Foto: Richard van Hoek

Nieuw-Lekkerland bijna veilig

nieuw-lekkerland • Op een zonovergoten sportpark Excelsior rekende Nieuw-Lekkerland zaterdagmiddag ook in het tweede duel af met Den Bommel.

Na een 2-3 zege in het heenduel leverden twee treffers van Raymon Slagboom een nieuwe overwinning op: 2-0. In de finalewedstrijden om promotie/degradatie neemt de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch het nu in een tweeluik op tegen DBGC uit Oude-Tonge, dat Roda Boys uitschakelde. Op de overwinning van Nieuw-Lekkerland viel niets af te dingen. Het enige dat de Hulsbosch zijn manschappen kwalijk kon nemen, was dat de uitslag niet veel hoger uit viel. "De uitslag had veel en veel groter moeten zijn", blikte hij terug. "Het was ons strijdplan om binnen tien minuten een goal te maken. Zij zouden dan moeten komen en zo zou er ruimte voor ons ontstaan. Ga daar maar eens aan staan met die hitte."

Hoewel de Hulsbosch-elf de kansen ook in het eerste bedrijf aaneenregen, werd de thee met de brilstand bereikt. Net na rust was de eerste de beste kans voor Nieuw-Lekkerland wel meteen raak. Wolf ontsnapte op rechts aan de aandacht van de Den Bommel-defensie en schonk Slagboom een niet te missen kans: 1-0. De gasten moesten komen, maar konden simpelweg niet beter. Na de 2-0 van Slagboom, wederom op aangeven van Wolf, was het wel gedaan. Zodoende wacht voor Nieuw-Lekkerland zaterdag eerst de uitbeurt met DBGC; maandag volgt het thuisduel. Een regeling waarover Hulsbosch overigens nog contact gaat opnemen met de KNVB: "Ik zie niet in waarom er niet twee keer op zaterdag gespeeld kan worden."