• 1-0, Arkel verbijt de teleurstelling over de gemiste promotie.
• 1-0, Arkel verbijt de teleurstelling over de gemiste promotie. Foto: Rick den Besten

Arkel verliest opnieuw van NEO'25 en loopt promotie naar derde klasse mis

sprang-capelle • Arkel is er niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de derde klasse. Waar NEO'25 Schoonzigt met een 3-1 zege verliet, was de ploeg uit Sprang-Capelle zaterdag op eigen veld door een doelpunt in de slotseconde met 1-0 te sterk.

Er moest een wondertje gebeuren wilde Arkel alsnog promoveren. En dat heeft er eigenlijk geen moment ingezeten. NEO'25 behield nagenoeg de hele wedstrijd de controle en speelde de voorsprong behaald in de heenwedstrijd prima uit.

"De jongens zeiden zelf na afloop: we hebben het in de eerste wedstrijd laten liggen", verwoordde trainer Richard Smaal de teleurstelling bij zijn ploeg. "We hebben wel de kansen gehad, maar mikten daarbij niet op doel. Als je scoort dan creëer je onrust bij hen, maar het mocht niet zo zijn."

Ewout Verschoor, die vorige week nog wel wist raak te koppen, was het daarmee eens. "Dan worden ze misschien zenuwachtig, maar we misten vandaag iemand als Naser el Mousati. Een speler die een individuele actie in huis heeft. We wisten nu maar weinig te creëren."

De verdediger had er met zijn ploeg vooraf al een zwaar hoofd in. "Na vorige week wisten we dat het heel moeilijk zou worden. Zij konden lekker achterover leunen en de lange bal hanteren, waarmee ze ook nog gevaarlijk werden."

Op een dag als deze kon ook het gezegde 'de mussen vielen van het dak' van stal worden gehaald. Geen ideale situatie als je een achterstand moet wegwerken. "We hadden er ook bewust voor gekozen om niet gelijk met onze krachten te smijten", legde Smaal uit. "Dat hou je met deze temperaturen niet lang vol. In plaats daarvan wilden we de controle behouden en van daaruit hopen op een openingstreffer."

Gevaarlijk kon Arkel er lange tijd niet mee worden. Pas op slag van rust kwamen er kansen met een schot van Joey van Assendorp dat net naast ging en een omhaal van Verschoor verdween nipt over de lat.

In het tweede bedrijf viel er meer te beleven. Robin Vogel wist de bal net niet binnen te werken en een ingestuurde corner eindigde met een schot van Remie Schuurman dat net over ging.

In de slotfase werd NEO'25 steeds meer ruimte geboden, maar aanvankelijk wist Nicky van Gils niet te profiteren. Arkel stichtte nog gevaar met een goede voorzet van Ismael el Kaddouri, welke met een prachtkopbal van Van Assendorp over zeilde.

Het was inmiddels al in de negentigste minuut toen keeper Kevin Akkermans mistastte bij een voorzet van Scheurwater. Van Assendorp kreeg vervolgens voor leeg doel de bal voor zijn voeten, maar schoot op de paal. In de slotseconde schonk Van Gils alsnog de zege aan de thuisploeg.


Marco van Vlijmen