• SteDoCo-doelman Ritchie Steinmann is deze situatie meester, maar kreeg niettemin drie goals om de oren in Veenendaal.
• SteDoCo-doelman Ritchie Steinmann is deze situatie meester, maar kreeg niettemin drie goals om de oren in Veenendaal. Foto: Ted Walker

Zware dobber voor Hoornaarse ploeg na 3-0 tegen DOVO

SteDoCo verzaakt in Veenendaal

veenendaal • Op het tropische sportpark Panhuis gaf SteDoCo niet thuis. Het ambitieuze DOVO heerste van de eerste tot de laatste minuut en verschafte zich voor 1500 toeschouwers een meer dan riante uitgangspositie voor komende zaterdag in Hoornaar.

"Een zware dobber", aldus trainer Ton Vonk kort na het laatste fluitsignaal. "Mijn spelers stonden zwaar onder spanning. Niemand wilde de bal hebben of durfde te voetballen. De hele wedstrijd hebben we die nervositeit niet van ons afgegooid. Ons strijdplan kon overigens al vrij snel in de prullenbak, want na acht minuten stonden we op een 1-0 achterstand. We zijn niet in staat geweest om ons daar overheen te zetten. Het ontbrak ons aan gif. Dat snap ik niet. Want onze uitgangsposities waren gelijk, ook zij hebben afgelopen dinsdag 120 minuten gevoetbald. Maar DOVO was veel agressiever en had meer power, dat zag je ook aan die laatste goal. Met een 2-0 nederlaag hadden we nog een kansje gehad. We blijven strijdbaar, maar met deze 3-0 wordt het een moeilijk verhaal."

Vroeg cadeautje

Dat was het eigenlijk in deze heenwedstrijd al. DOVO leek geen last van de hitte te hebben en startte flitsend. Met in minuut 2 al een eerste waarschuwing. Joshua Patrick snelde voorbij Luke Molkenboer, maar faalde oog in oog met doelman Ritchie Steinmann. Vijf minuten later was de Hoornaarse goalie wel verslagen. Jermaine van Pijkeren speelde de bal in de voeten van Quincy Arends. De jonge aanvaller was afgelopen dinsdag ook al goed voor twee goals tegen Noordwijk en pakte het vroege cadeautje maar al te graag uit; 1-0. De ongelukkige Van Pijkeren bracht niet veel later met een verkeerde kopbal Nick Koster in stelling, maar de sterke Veenendaalse nummer 8 was coulant.

Snoeihard

Halverwege de eerste helft, na een verkoelende drinkpauze, herstelde SteDoCo enigszins. Maurice van der Wilt kreeg zowaar een kansje om de stand gelijk te trekken, maar trof geen doel. Dat deed een minuut of 8 voor rust Quincy Arends wel. Jay Jay Meierdres liet zijn tegenstander Mitchill de Zwart lopen. Met een scherpe voorzet wist de linksback topschutter Arends te vinden, die snoeihard 2-0 op het scorebord schoot. SteDoCo werd weggespeeld en was rijp voor de sloop. Het rustsignaal kwam precies op tijd.

Voor Vonk ook het teken om een dubbele wissel toe te passen. Met de invallers Chris Boom en Ali Yilmaz veranderde het spelbeeld enigszins, want SteDoCo kreeg meer balbezit. Ook doordat DOVO het hoge tempo van de eerste helft niet meer kon opbrengen. Op het uur leek Jordey van Dam te profiteren, maar oog in oog met doelman Ubbergen was zijn lobje net te zacht.

Deceptie

"Door mijn vele loopwerk kwam ik net tekort op deze positie. Maar wat een deceptie, we hebben geen minuut in de wedstrijd gezeten. Het stond voor geen meter. Bij tegenslag ontbreekt de weerbaarheid om er bovenop te komen. Niet alleen vandaag, maar eigenlijk het hele seizoen. Voor hetzelfde geld verlies je hier met 5-0. Komende zaterdag moet er uit een ander vaatje worden getapt. We staan met anderhalf been in de hoofdklasse. Gelukkig hebben we vijf tenen", hield Van Dam zijn gevoel voor humor en een klein beetje hoop.


Theo Sprong