De Alblas ook volgend seizoen in derde klasse

eethen • De Alblas heeft zich niet voor de tweede ronde weten te plaatsen in de strijd om een ticket naar de tweede klasse. GDC was in de heenwedstrijd met 3-1 de betere en hield het in Eethen op 1-1. Daardoor blijven de groenroden derdeklasser.

Toch had er volgens scheidend trainer Michel de Raad meer in gezeten. "Als je van deze twee wedstrijden de kansen optelt, hadden wij de meeste. Maar daar red je het helaas niet mee, het gaat om de goals."

De Alblas ging tegen GDC uit van het eigen spel. "Vorige week zei ik na de wedstrijd in de emotie dat we er direct vol op zouden klappen. Maar voor de wedstrijd heb ik aangegeven dat we niet gelijk open huis gaan spelen. We hebben in de heenwedstrijd namelijk ook gewoon kansen gecreëerd. Pas na een uur ging we over op plan B."

Zijn ploeg had daarvoor al wel wat kansen gehad, maar kwam in de zestigste minuut op een 1-0 achterstand. Chris Koremans trok de stand echter snel weer recht middels een benutte strafschop. Plan B hield in dat De Alblas met vier spitsen ging spelen en daaruit vloeiden een hoop kansen voort, zoals enkele vrije kopkansen en een bal op de lat van Job van Vliet.

"Als 'ie valt dan moet ik het nog zien", zei De Raad. "Dan worden ze toch zenuwachtig."

Over zijn ploeg, die de naar SV Meerkerk vertrekkende trainer voor het laatst onder zijn hoede had, kon hij niet anders dan tevreden zijn. "We hebben veel kansen gehad, zeker in het laatste halfuur. En de jongens zijn er, ondanks de hoge temperaturen vandaag, voor blijven gaan. Ze hebben er keihard voor gewerkt. Het zat alleen helaas niet mee."