• Jaco Versluis van Versluis Assurantiën.
• Jaco Versluis van Versluis Assurantiën. Foto: Bert Bons

Versluis Assurantiën in jubileumjaar:

Uitbreiding dienstverlening

Sinds zestig jaar gevestigd in Giessenburg, sinds twintig jaar prijkt de naam RegioBank op het kantoor. Het is een heuglijk jubileumjaar voor Versluis Assurantiën, maar in plaats van terug te blikken wordt juist vooruitgezien naar de toekomst. Met hypotheek- en vermogensadvies heeft Versluis Assurantiën de dienstverlening naar de klant verder uitgebreid.

"Het is toeval dat alles zo samenvalt met de jubilea hoor", vertelt eigenaar Barbara Versluis lachend. "Zo hadden we het niet gepland. We ontdekten bij het doorlezen van de stukken dat de zaak in 1957 is opgericht. We hadden er niet zo bij stilgestaan."

Jaco de Bruin is op 1 mei komen werken bij Versluis Assurantiën aan de Neerpolderseweg, de Giessenburgse franchisenemer van RegioBank. Hij is – ook sinds twintig jaar overigens – de schoonzoon van Barbara Versluis, die weer de dochter is van oprichter Ad Versluis.

Jaco de Bruin heeft 21 jaar ervaring in de financiële wereld. Die ervaring brengt hij nu mee in de zaak van zijn schoonfamilie. "Barbara blijft de komende jaren gewoon aan het werk. Maar toen we onlangs over de toekomst van het bedrijf spraken heb ik aangegeven dat ik de zaak op termijn graag zou willen voortzetten"

Hypotheekadvies

Met een toevoeging dus. Versluis Assurantiën werd opgericht als verzekeringskantoor, even verderop van de huidige locatie, aan de Giessenlaan. Een kantoor aan huis. Ad Versluis haalde destijds de premies nog aan de deur op bij de klanten. Zijn echtgenote Fie, de moeder van Barbara dus, opende daarbij een NMS-bankvestiging bij het kantoor. "De NMS was nog echt een ouderwetse spaarbank", weet Jaco de Bruin. "In 1997 is die overgenomen door RegioBank."

Daarmee was Versluis Assurantiën een onafhankelijk advieskantoor én een betaal- en spaarbank geworden. Met het aantreden van Jaco de Bruin is de dienstverlening sinds deze maand uitgebreid met hypotheek- en vermogensadvies. De Bruin is volledig gecertificeerd adviseur. En onafhankelijk. "RegioBank heeft zijn eigen producten, maar wij zijn een zelfstandig kantoor. We zijn daar dus niet aan gebonden. We adviseren producten van vele verschillende aanbieders. We zoeken het product dat het beste aansluit bij de wensen van de klant. De tarieven zijn daarin niet altijd leidend. De voorwaarden zijn vaak minstens zo belangrijk."

Vermogensadvies

Als vermogensadviseur geeft De Bruin klanten inzicht in hun financiële toekomst. "Hoe vaak zie je niet dat mensen in de loop der jaren allerlei verzekeringen hebben afgesloten of bepaalde spaar- en beleggingsregelingen zijn aangegaan? Ze zijn het overzicht daarover kwijtgeraakt en weten vaak niet goed meer wat er loopt en wat het oplevert. Hoe ziet je financiële toekomst er dan uit bij pensionering bijvoorbeeld of in het geval van een overlijden? Dat breng ik in kaart. Samen met de klant kijk ik naar de mogelijkheden voor fiscaal aantrekkelijk pensioensparen bijvoorbeeld of voor sparen met een stukje beleggen, als de klant dat ziet zitten."

"Voor zowel het hypotheek- als vermogensadvies geldt dat het eerste oriëntatiegesprek vrijblijvend is. Daarna geef ik aan wat ik kan betekenen en welke vergoeding daarbij hoort."

Lokaal betrokken

Versluis Assurantiën RegioBank is in Giessenburg nog echt het kantoor om de hoek voor de mensen uit het dorp en omgeving. "Lokaal actief en betrokken", stelt Jaco de Bruin. "En laagdrempelig. Je hebt direct contact met je vertrouwde contactpersoon. Je komt niet eerst in een callcenter terecht als je belt. Binnenlopen zonder afspraak is mogelijk. Als we echt even tijd nodig hebben is een afspraak wel handig, maar ben je in de buurt en ik heb toevallig tijd op dat moment, dan gaan we meteen even zitten samen."