• Team Bless: 12 wielrenners en 12 begeleiders doen mee aan de Cycle for Hope.
• Team Bless: 12 wielrenners en 12 begeleiders doen mee aan de Cycle for Hope. Foto: Geurt Mouthaan

Team Bless fietst 48 uur voor De Hoop

bleskensgraaf • In twee dagen tijd heel Nederland rond fietsen voor Stichting De Hoop. Dat is de missie van Team Bless. Ze staan op 22 juni aan de start van de Cycle for Hope.

Het team bestaat uit twaalf wielrenners uit Bleskensgraaf en omgeving en nog eens twaalf begeleiders. Initiatiefnemer is Marc den Heijer, die de Cycle for Hope al meerdere keren heeft gefietst. Het is voor het eerst dat hij in zijn woonplaats een team heeft geformeerd. "We hebben veel fanatieke wielrenners in het dorp, ik had binnen no time een team op de been", kijkt hij terug.

"Het is echt een fantastische ervaring om in 48 uur heel Nederland rond te rijden in estafettevorm. Het is een unieke belevenis en het is heel mooi om je als team sportief in te zetten voor een goed doel."

Zwaar

De teamleden zijn al lange tijd aan het trainen, want er staat hen een fikse uitdaging te wachten. De Cycle for Hope is een estafette van in totaal 1.200 kilometer. Team Bless is onderverdeeld in drie subteams, waarbij iedere deelnemer in totaal 400 kilometer fietst. "Je fietst steeds een etappe van honderd kilometer, waarna je twee rustpunten verder reist met de auto terwijl de andere twee subteams fietsen. Je hebt acht uur tijd om te eten, te douchen, te slapen én te reizen voordat je weer moet fietsen. Het slaaptekort zal iedereen zeker parten spelen, maar het zware is vooral dat je niet één keer honderd kilometer rijdt, maar dat vier keer moet doen."

De Hoop

Marc heeft veel binding met het doel van de Cycle for Hope: Stichting De Hoop. Marc is namelijk zelf werkzaam bij De Hoop. Deze stichting helpt mensen met een verslaving en psychische problemen op weg naar een nieuw leven. De opbrengst van de Cycle for Hope gaat dit keer specifiek naar de inloophuizen in Dordrecht en Vlissingen (en De Brug Katwijk) en naar pastorale hulp en conferenties voor gasten van De Hoop, in aanvulling op de behandelingen. Tevens wordt de opbrengst gebruikt voor de financiering van de opleiding tot officiële ervaringsdeskundige voor zeventien oud-gasten en werkervaringsplaatsen voor honderden (oud)gasten van De Hoop. Ook is er een bijdrage aan de Stay Clean-groepen en voor de woon- en leefgemeenschap Horeb. Naast het Rondje Nederland zamelt de Cycle for Hope ook geld in met een toertocht en een MTB-marathon. Team Bless wil graag 15.000 euro inzamelen en is hiervoor al goed op weg. De teller staat op ruim 12.000 euro, mede dankzij de vele bedrijven die shirtsponsor zijn geworden en de deelnemers aan het benefietdiner dat vorige week woensdag werd gehouden in De Burgemeester te Bleskensgraaf. Sponsoren is nog mogelijk en kan via onderstaande website.

q www.cycleforhope.nl