• De expositie is ter gelegenheid van het 360-jarig bestaan van de Paardenmarkt.
• De expositie is ter gelegenheid van het 360-jarig bestaan van de Paardenmarkt. Foto: Rick den Besten

Gezocht: oude foto's Paardenmarkt

ameide • De Historische Vereniging Ameide en Tienhoven houdt samen met Stichting Paardenmarkt Ameide van 11 tot en met 14 oktober een expositie ter gelegenheid van het 360-jarig bestaan van de Paardenmarkt.

Evenals in voorgaande jaren wordt de expositie ter plaatse gehouden in de Gereformeerde Sionkerk aan de Prinsengracht. De expositie geeft een beeld van de geschiedenis van de 'vanouds bekende Ameidese Paardenmarkt', die traditiegetrouw jaarlijks op de tweede donderdag in oktober wordt gehouden, door middel van ingelijste vergrotingen van vijftig oude foto's en een uitgebreide verzameling documentatiemateriaal (notulenboeken, kranten, affiches, geschriften, enz.);attributen uit de paardenwereld en (wissel)bekers, medailles, rozetten, linten en andere trofeeën, en vijf in de tweede helft van de vorige eeuw gemaakte films.

'Mochten lezers van Het Kontakt in het bezit zijn van oude foto's, van met name de handel in en de keuring van paarden, het ringrijden, het koek slaan en andere typische Paardenmarkttaferelen, waarmee vorm en inhoud kan worden gegeven aan de expositie, dan zullen de beide besturen het op prijs stellen als deze voor een korte periode in bruikleen worden gegeven', melden de bestuursleden. Annie Terlouw-van der Grijn, voorzitter van de Werkgroep 360 jaar Paardenmarkt Ameid" en bestuurslid van de Historische Vereniging, fungeert in dit verband als contactpersoon. Zij is te bereiken via 0183 602110 of annie.terlouw@versatel.nl. De Historische Vereniging over moderne, afsluitbare vitrines beschikt, de kerk elektronisch beveiligd is en er een verzekering wordt afgesloten, ook wat betreft het transport.