• Promotiekansen De Alblas hangen aan zijden draad.
• Promotiekansen De Alblas hangen aan zijden draad. Foto: Richard van Hoek

De Alblas: vrij kansloze positie

oud-alblas • De 1-3 thuisnederlaag tegen GDC biedt De Alblas weinig uitzicht op het bereiken van de tweede ronde van de nacompetitie.

"Ik geef ons twintig, hooguit vijfentwintig procent kans", schatte trainer Michel de Raad na afloop van de niet al te beste wedstrijd in. "We zullen er zaterdag vanaf minuut 1 vol op moeten klappen."

Aan dat laatste mankeerde het in de thuisbeurt tegen de in degradatienood verkerende tweedeklasser uit Eethen. Al na vijf minuten spelen lag de 0-1 achter doelman René de Ruiter. Twee minuten na rust werd het 0-2. Beide keren was de soms ongrijpbare Bart van den Bogaard namens GDC the king. De vooral vanaf links opererende aanvaller toonde een mooie combinatie van snelheid, felheid en raffinement en bezorgde daarmee zijn bewaker Walter Heijkoop een uiterst vervelende middag. "Super vervelend dat het zo vroeg in de wedstrijd al fout gaat", vond De Raad. "De 0-1 ontstond omdat we bij een hoekschop de organisatie niet goed hadden staan. De 0-2 was een als voorzet bedoelde bal die over René de Ruiter heen via de binnenkant van de paal tegen de touwen plofte. We stonden erbij en we keken ernaar. Hoe dat kwam? Ik denk dat het te maken had met spanning. "

Na de 0-3 van Erik den Ouden (64e minuut) ging De Alblas eindelijk in de hoogste versnelling voetballen. Binnen vijf minuten scoorde Laurens Barnhoorn de 1-3. Korte tijd later was Christiaan Koremans dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet belandde op de paal. Conclusie De Raad: "Komende zaterdag moeten we volle volle bak gaan vanaf minuut 1."

Jan Timmer